Σάββατο 17 Απριλίου 2021
x

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ: ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

Η Καλαμαριά βγαίνει μπροστά και είναι έτοιμη να κατακτήσει τη θέση που της αξίζει σε όλους τους ταξιδιωτικούς οδηγούς, επισημαίνει ο δήμος

Την απόφαση να γίνει η Καλαμαριά τουριστικός προορισμός ανακοίνωσε ο δήμος επιβεβαιώνοντας το σημερινό ρεπορτάζ της Voria.gr.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή, η Καλαμαριά βγαίνει μπροστά και είναι έτοιμη να κατακτήσει τη θέση που της αξίζει σε όλους τους ταξιδιωτικούς οδηγούς. «Εξάλλου είναι μια περιοχή με φυσική ομορφιά, χάρη στο παραλιακό της μέτωπο, που δίνει τη δυνατότητα στον Έλληνα και ξένο επισκέπτη να νιώθει ότι αγναντεύει τον Θερμαϊκό, αλλά και τον Όλυμπο απέναντι, μπροστά από μία "βεράντα"», επισημαίνει.

Σύμφωνα με τον δήμο Καλαμαριάς, «πρόκειται για έναν εξαιρετικό ταξιδιωτικό προορισμό, που έχει να προσφέρει πολλά και στο κομμάτι της γαστρονομίας. Ας μην ξεχνάμε ότι η Καλαμαριά δημιουργήθηκε από πρόσφυγες, οι οποίοι έφεραν τη δική τους κουζίνα, ποντιακή και μικρασιάτικη, λέγοντας μέσα από τις γεύσεις τις δικές τους ιστορίες».

«Ο πολιτισμός και ο αθλητισμός, είναι άλλα δύο δυνατά πεδία, στα οποία μπορεί να αναδειχθεί η Καλαμαριά, ενώ είναι ήδη γνωστή για τον τομέα της διασκέδασης», σημειώνει.

Βλέποντας όλες αυτές τις προοπτικές, ο δήμος αποφάσισε να συστήσει μία Επιτροπή Εξωστρέφειας και Τουρισμού, να αναθέσει το επιχειρησιακό σχέδιο της τουριστικής προβολής και ανάπτυξης της Καλαμαριάς, για το 2021, στην Tourism Plus και να προχωρήσει σε στρατηγική συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ, την Marketing Greece, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Οργανισμό Τουρισμού και τον Δήμο Θεσσαλονίκης, με στόχο τον συντονισμό των ενεργειών και τις συνέργειες.

«Είναι καιρός να βγούμε από την εσωστρέφεια και να δώσουμε στην Καλαμαριά τη θέση που της αξίζει ανάμεσα σε σπουδαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς. Το οραματιστήκαμε και θα το πετύχουμε» δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμαριάς, κ. Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Μεγάλο στοίχημα, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, η επιλογή και διατύπωση του Brand name, που θα συνοδεύει την Καλαμαριά στους νέους ορίζοντες που ανοίγονται μπροστά της. Σ’ αυτό το κομμάτι, πρωταγωνιστικό ρόλο θα παίξουν οι ίδιοι οι δημότες, οι οποίοι μέσω ερωτηματολογίου θα βοηθήσουν στη δημιουργία του, καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου.

Διαβάστε σχετικά: Πώς η Καλαμαριά θα γίνει το τουριστικό… θέρετρο της Θεσσαλονίκης
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ