Σάββατο 6 Μαρτίου 2021
x

ΚΟΖΑΝΗ: ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Ζητά τη διερεύνηση και τον καταλογισμό ευθυνών για τα 49 κρούσματα του Νοεμβρίου που ανακοινώθηκαν στο τέλος Δεκεμβρίου και στις αρχές Ιανουαρίου

Μηνυτήρια αναφορά, ώστε να διερευνηθούν τα αίτια που οδήγησαν στην ετεροχρονισμένη ανακοίνωση κρουσμάτων στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης και να αποδοθούν ευθύνες, κατέθεσε σήμερα ο δήμαρχος Εορδαίας, Παναγιώτης Πλακεντάς.

Ο δήμαρχος προσήλθε στην εισαγγελία Κοζάνης συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα και τον νομικό σύμβουλο του δήμου και κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το σοβαρό αυτό ζήτημα, για το οποίο ήδη η εισαγγελία έχει διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

«Ζήτησα τη διερεύνηση και τον καταλογισμό των ευθυνών αν υπάρχουν και σε ποιους υπάρχουν, προασπίζοντας τα συμφέροντα των συμπολιτών μου, της τοπικής οικονομίας και της δημόσιας υγείας», δήλωσε στη Voria.gr ο κ. Πλακεντάς.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν χθες σε συνέντευξη Τύπου, συνολικά δηλώθηκαν ετεροχρονισμένα 49 κρούσματα από το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, όλα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης και κυρίως στον δήμο Εορδαίας και συγκεκριμένα: στις 12 Ιανουαρίου 31 επιπλέον νέα κρούσματα, στις 11/1 άλλα εννέα κρούσματα μόνο στην ΠΕ Κοζάνης και άλλα εννέα διασπαρμένα που δηλώθηκαν στο τέλος Δεκεμβρίου και στις αρχές Ιανουαρίου.

Το περιστατικό που διερευνάται εγείρει σοβαρά ερωτηματικά σχετικά με την πιθανή διασπορά του κορωνοϊού από τα κρούσματα που δεν δηλώθηκαν έγκαιρα, αλλά και για την ορθότητα των αποφάσεων για την παράταση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί στην περιοχή εδώ και τρεις μήνες. Ταυτόχρονα έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και οργή στην τοπική κοινωνία, η οποία έχει οδηγηθεί σε οικονομική ασφυξία. Ο δήμαρχος τόνισε πως ο επιχειρηματικός κόσμος είναι οργισμένος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πολύ φοβάμαι ότι θα δούμε καταστάσεις Καπιτωλίου».

Πηγή φωτογραφίας: eordaialive.com
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ