Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020
x

ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΛΙΣ ΛΙΓΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΠΟ ΓΑΛΛΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ

«Το στοίχημα είναι να προλάβουμε την επιδείνωση της κατάστασης», επισήμανε χαρακτηριστικά ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θανάσης Δημόπουλος κλήθηκε να απαντήσει εάν είμαστε λίγες εβδομάδες πριν από την κατάσταση της Γερμανίας και της Γαλλίας σε ό,τι αφορά στην πανδημία του κορωνοϊού και επισήμανε ότι πρέπει να τηρούμε τα μέτρα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, αν με κάποιο.... μαγικό τρόπο κρατούσαμε τις αποστάσεις των δύο μέτρων, ο ιός θα είχε εξαφανιστεί, ενώ πρόσθεσε πως ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν εντοπίζουμε.

«Είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Εστίες υπερμετάδοσης υπάρχουν και μπορούν να αποφευχθούν. Σε πολλά κράτη του κόσμου δεν πραγματοποιούνται τεστ σε μεγάλη έκταση. Είμαστε λίγες εβδομάδες πίσω από τη Γαλλία και την Ιταλία, που έχουν χαμηλότερες θερμοκρασίες πια. Το στοίχημα είναι να προλάβουμε την επιδείνωση της κατάστασης. Πρέπει άμεσα να ενισχυθεί το προσωπικό στο σύστημα υγείας. Ο αριθμός των κρουσμάτων που εντοπίζουμε με τα τεστ είναι πολύ μικρότερος από τον πραγματικό αριθμό» είπε μεταξύ άλλων ο πρύτανης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ