Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020
x

ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΑΖΕΙ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

Ευθύνες για τη μη πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, επιρρίπτει το Βερολίνο στον Γιάννη Βαρουφάκη. «Δεν κινείται τίποτα», σημειώνει Γερμανός αξιωματούχος.

Ευθύνες για τη μη πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, επιρρίπτει το Βερολίνο στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, όπως μετέδωσε χθες Παρασκευή ο τηλεοπτικός σταθμός Mega.
 
Συγκεκριμένα, Γερμανός αξιωματούχος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει πρόοδος στις συνομιλίες και ότι «είμαστε απαισιόδοξοι γιατί δεν κινείται τίποτα».
 
«Κάθε τρεις ημέρες ο Βαρουφάκης παρουσιάζει νέες ιδέες», σχολίασε ο εν λόγω αξιωματούχος για να προσθέσει ότι «η χρεοκοπία είναι στο χέρι της Ελλάδας εμείς δεν εκβιαζόμαστε».
 
Σημείωσε, ακόμη, ότι η Κομισιόν δεν παίζει τον κεντρικό ρόλο στις διαπραγματεύσει σημειώνοντας ότι το Eurogroup θα είναι εκείνο που θα λάβει τις αποφάσεις.
 
Υπενθυμίζεται ότι και το μεσημέρι Γερμανοί αξιωματούχοι σχολίαζαν με πολύ σκληρό τρόπο τα όσα δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης περί καταγραφής του Eurogroup της Ρίγα.
 
«Πλέον υπάρχει απόλυτη ρήξη εμπιστοσύνης. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο στη Γερμανία θα του είχε ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη», ανέφερε χαρακτηριστικά ένας αξιωματούχος.
 
 A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ