Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020
x

ΑΙΧΜΕΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ

Η κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί όρους και προϋποθέσεις ασφάλειας για τους εργαζόμενους και τους πολίτες στα δικαστήρια, λέει η Ένωση Δικαστών

Τον αποτροπιασμό της και την ανησυχία της «για τη στοχοποίηση των λειτουργών της Δικαιοσύνης» εκφράζει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, σε ανακοίνωσή της για την έκρηξη βόμβας στο Εφετείο Αθηνών, αφήνοντας αιχμές κατά της κυβέρνησης για την ένταση που υπάρχει το τελευταίο διάστημα ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Η Ένωση ζητεί από την κυβέρνηση να λάβει τα αναγκαία μέτρα ασφάλειας για τους εργαζόμενους αλλά και τους πολίτες που προσέρχονται στα δικαστήρια της χώρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η σημερινή βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών αποτελεί επίθεση κατά της Δημοκρατίας. Όσοι καλλιέργησαν τον τελευταίο καιρό κλίμα πολεμικό με τη Δικαιοσύνη συκοφαντώντας τους λειτουργούς της, ας αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους.

Είναι γνωστό ότι τα παιχνίδια με τους θεσμούς έχουν απρόβλεπτες εξελίξεις. Οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί προσηλωμένοι στο συνταγματικό τους καθήκον δεν πτοούνται από τέτοιες εγκληματικές ενέργειες. Η κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί όρους και προϋποθέσεις ασφάλειας για τους εργαζόμενους και τους πολίτες που προσέρχονται στα δικαστήρια της χώρας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ