Κυριακή 5 Ιουλίου 2020
x

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΕΤΑΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ

Η ΕΤΑΔ τονίζει ότι αναμένει να λάβει επίσημα την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ώστε να έχει ξεκάθαρη και ακριβή γνώση των όρων της ακύρωσης

Διευκρινίσεις «σε συνέχεια των πρόσφατων δημοσιευμάτων για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας περί ακυρότητας μεταβίβασης των 10.119 ακινήτων» δίνει η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε.

Όπως σημειώνει, «σύμφωνα με τις σχετικές κυβερνητικές αποφάσεις του 2018, οι οποίες κρίνονται σήμερα ως άκυρες από το Συμβούλιο της Επικρατείας, μεταβιβάστηκαν 10.119 ακίνητα του ελληνικού Δημοσίου στην ΕΤΑΔ Α.Ε. χωρίς πρότερη επεξεργασία και τον απαιτούμενο έλεγχο».

Διαβάστε: Βόμβα ΣτΕ -Άκυρη η μεταβίβαση ακινήτων του δημοσίου στην ΕΤΑΔ

Ειδικότερα, «περίπου 2.400 ακίνητα περιελήφθησαν στη συγκεκριμένη μεταβίβαση, ενώ ήδη βρίσκονταν στην κυριότητα ή διαχειριστική αρμοδιότητα της Εταιρείας με βάση τον Ν. 4389/2016. Τα συγκεκριμένα ακίνητα έχουν ήδη αξιοποιηθεί, ενώ άλλα βρίσκονται σε διαδικασία αξιοποίησης, σύμφωνα με την αποστολή της Εταιρείας αποφέροντας έσοδα στο Ελληνικό Δημόσιο».

Ως εκ τούτου - όπως επισημαίνεται - «τα υπόλοιπα ακίνητα, η μεταβίβαση των οποίων ορίστηκε στις κυβερνητικές αποφάσεις του 2018, δεν επέφεραν καμία επίπτωση ούτε στο ενεργητικό, αλλά ούτε και στα έσοδα της εταιρείας, καθότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών είναι μη αξιοποιήσιμα (ιστορικά μνημεία, δασικές εκτάσεις, λίμνες κ.α.) και για το λόγο αυτό δεν προχώρησε στη μεταγραφή των συγκεκριμένων ακινήτων».

Σε κάθε περίπτωση η διοίκηση της εταιρείας τονίζει ότι αναμένει να λάβει επίσημα την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ώστε να έχει ξεκάθαρη και ακριβή γνώση των όρων της ακύρωσης και να τοποθετηθεί εκ νέου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ