Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020
x

DIE LINKE: Η ΕΛΛΑΔΑ ΙΣΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ

Η επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του αριστερού κόμματος «Die Linke», Σάρα Βάγκενκνεχτ, κατηγόρησε τον Σόιμπλε ότι εξαπατά τον γερμανικό λαό.

Την ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, πρότεινε η επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του γερμανικού αριστερού κόμματος Die Linke, Σάρα Βάγκενκνεχτ, μιλώντας στην εφημερίδα «Rheinische Post», ενώ σφοδρή κριτική άσκησε στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Αν η Ελλάδα συνεχίσει να βλέπει την προοπτική παραμονής της στο ευρώ πολύ σκληρή για την οικονομία της, τότε θα πρέπει να αποφασίσει για τον λαό της» τόνισε η Γερμανίδα πολιτικός.

Ωστόσο, συνέχισε, «υπάρχουν ενδείξεις ότι η οικονομική ανάκαμψη μετά τα σκληρά μέτρα που έλαβε, θα είναι πιο εύκολη».

Στο ίδιο πλαίσιο, κατηγόρησε τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών ότι εξαπατά τον γερμανικό λαό, καθώς «ο ίδιος ξέρει ή τουλάχιστον θα πρέπει να ξέρει, ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει».

Παράλληλα, αναφερόμενη στα χρήματα των τριών προγραμμάτων βοήθειας, επεσήμανε ότι «η Ελλάδα δεν έχει σωθεί με τα δάνεια των Ευρωπαίων εταίρων, αλλά οι τράπεζες και τα hedge funds».

Σημειώνεται ότι η επικεφαλής της ευρωομάδας της Αριστεράς και ευρωβουλευτής του γερμανικού κόμματος Die Linke, Γκάμπι Τσίμερ, δήλωσεστο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τόσο το κόμμα της όσο και η ίδια προσωπικά τάσσονταν ανέκαθεν κατά του Grexit, οι δε απόψεις της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου του Die Linke, Σάρα Βάγκενκνεχτ, είναι προσωπικές.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ