Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020
x

5.500 ΕΥΡΩ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ ΣΤΑ ΔΙΑΒΑΤΑ!

Το αποτέλεσμα της πρωτότυπης πρωτοβουλίας που πήραν Ολλανδοί εθελοντές να μετατρέψουν σε θετική πράξη για τους πρόσφυγες το μπάρμπεκιου στα Διαβατά.

Το ποσό των 5.500 ευρώ συγκεντρώθηκε υπέρ των προσφύγων, ύστερα από την πρωτότυπη πρωτοβουλία Ολλανδών, την οποία έφερε στη δημοσιότητα η Voria.gr (δείτε εδώ),
να μετατρέψουν το μπάρμπεκιου της Κυριακής με χοιρινό και αλκοόλ στα Διαβατά κατά των προσφύγων σε μια πράξη θετική για αυτούς.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ολλανδοί εθελοντές δημιούργησαν το BBQ Sponsor Tour, μια εκστρατεία χρηματοδότησης όπου πολίτες προσέφεραν χρήματα ανάλογα με τον αριθμό των διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν, τα κομμάτια κρέατος καταναλώθηκαν ή την ώρα που διήρκησε το event - όσο περισσότεροι οι διαδηλωτές, τα κρέατα και η ώρα, τόσο περισσότερα τα χρήματα.Σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι περισσότεροι πολίτες έκαναν δωρεά για την ώρα που διήρκησε το μπάρμπεκιου και έτσι συγκεντρώθηκαν 5.500 που θα διατεθούν στους πρόσφυγες που διαμένουν στο hotspot των Διαβατών (δείτε εδώ).

Υπήρξε καλή συνεργασία, χωρίς πολιτικές αποχρώσεις και πέρα από τις όποιες διαφορές,  υπογράμμισαν οι διοργανωτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας εκ των διοργανωτών, ο Ρίκο Βούρμπεργκ, είχε βρεθεί παλαιότερα και στη Λέσβο και στην Ειδομένη προσφέροντας εθελοντικά τη βοήθειά του στους πρόσφυγες. Όπως δήλωσε στη Voria.gr, είναι τελείως άδικο η Ελλάδα να πρέπει να σηκώσει όλο αυτό το φορτίο στο προσφυγικό. Ο ίδιος μάλιστα έχει πρωτοστατήσει στην πρωτοβουλία «Bring them here» (Φέρτε τους εδώ) με την οποία υποστηρίζεται και προωθείται η μετεγκατάσταση προσφύγων από τα ελληνικά κέντρα υποδοχής στην Ολλανδία.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ