Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020
x

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΙΝΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ

Με τις εμμονές της η αντιπολίτευση δεν μπήκε στον κόπο να διαβάσει ένα Προεδρικό Διάταγμα, την καλούμε να το κάνει, λέει το υπουργείο Παιδείας.

Διαψεύδει το υπουργείο Παιδείας τα λεγόμενα του αντιπροέδρου της βουλής και βουλευτή της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη, σχετικά με την κατάργηση της πρωινής προσευχής στα δημοτικά. 

Νωρίτερα ο κ. Κακλαμάνης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό είχε πει πως το προεδρικό διάταγμα δεν προέβλεπε την πρωινή προσευχή στα σχολεία και για αυτό επεστράφη από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ως αντισυνταγματικό.

Το υπουργείο χαρακτηρίζει τα λεγόμενα του κ. Κακλαμάνη «ψευδείς ισχυρισμούς» και υποστηρίζει πως «είναι επιεικώς απαράδεκτο ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ν. Κακλαμάνης να επιστρατεύει το ψεύδος - εμπλέκοντας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας – προκειμένου να ενισχύσει την φτωχή αντιπολιτευτική εικόνα του κόμματός του».

«Ο κ. Κακλαμάνης οφείλει δημοσίως και με παρρησία να παραδεχτεί το λάθος του», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το υπουργείο, «με τις εμμονές της η αντιπολίτευση δεν μπήκε στον κόπο να διαβάσει ένα Προεδρικό Διάταγμα που έρχεται να αντικαταστήσει ένα αναχρονιστικό για τις μέρες μας Διάταγμα που είχε δημοσιευτεί πριν 20 χρόνια».

«Την καλούμε να το κάνει για να συνειδητοποιήσει τον βαθμό εκσυγχρονισμού και εκδημοκρατισμού που επιχειρούμε. Εκτός βέβαια αν την φοβίζουν τα βήματα αυτά και θέλει να στρέψει αλλού τη συζήτηση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Απάντηση Κακλαμάνη: Δεν υπάρχει αναφορά για την προσευχή στο Προεδρικό Διάταγμα

Με αφορμή την απάντηση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στον ο κ. Κακλαμάνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μου προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι -σχεδόν 30 ώρες μετά- η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων αναγκάστηκε να “διαψεύσει” τις αναφερθείσες από εμένα πληροφορίες για την πρόθεσή της να καταργήσει και την προσευχή από τα σχολεία, κάτι που υπήρχε στο αρχικό σχέδιο.

Στο εκδοθέν Προεδρικό Διάταγμα προφανώς και δεν υπάρχει αναφορά για την προσευχή. Το γιατί, όμως, το γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους η ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου.

Κύριοι του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναχρονισμός είναι οι καινοφανείς σας ιδέες και όχι οι υπάρχουσες παραδόσεις της Πατρίδας.

Τέλος, το να χρησιμοποιεί τη λέξη “ψεύδος” εναντίον μου η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, πράγματι είναι για να κλαις και να γελάς ταυτόχρονα»
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ