Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020
x

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ - ΣΥΚΕΩΝ

Η διανομή αφορά σε νωπά τρόφιμα που θα γίνει σε 5.000 ωφελούμενους του προγράμματος Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

Στην πρώτη διανομή τροφίμων σε απόρους προχωρά από σήμερα ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο πρόγραμμα του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Δυτικό Τμήμα).

Το ΤΕΒΑ είναι το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας Απόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FEAD) για το οποίο Εθνική Αρχή Συντονισμού είναι το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η διανομή αφορά σε νωπά τρόφιμα που θα γίνει επί τριήμερο σε 5.000 ωφελούμενους του προγράμματος, με τη συνολική ποσότητα ανά άτομο να ανέρχεται στα πέντε κιλά. Αυτή θα γίνει από σήμερα, Δευτέρα 3 Ιουνίου μέχρι και την Τετάρτη 5 Ιουνίου στην εγκατάσταση του δήμου επί της οδού Ελλησπόντου 15 με Δαρδανελλίων 2 στα ΠΕΥΚΑ (στάση Βενζινάδικο), από τις 9 το πρωί έως τις 2 μ.μ.

Το πακέτο περιλαμβάνει 1 κιλό χοιρινό κρέας, 1 κιλό βόειο κρέας, μισό κιλό τυρί φέτα, μισό κιλό ημίσκληρο τυρί, 1 κιλό ακτινίδια, 1 κιλό μπανάνες, με τα τρόφιμα να είναι συσκευασμένα σε τελάρα των πέντε κιλών.

Οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν μαζί τους τον αριθμό Α.Μ.Κ.Α, την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο ταυτοπροσωπίας τους στην περίπτωση που τα προϊόντα θα παραληφθούν αυτοπροσώπως, ενώ στην αντίθετη περίπτωση (παραλαβή από τρίτο άτομο) θα απαιτείται εξουσιοδότηση και αστυνομική του ταυτότητα ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο ταυτοπροσωπίας.

Επισημαίνεται ότι λόγω του μεγάλου όγκου και βάρους των προϊόντων (κυρίως πολυμελών οικογενειών), απαιτείται από τους ωφελούμενους μεταφορικό μέσο, για να μεταφέρουν τα τρόφιμα που θα παραλάβουν.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Συμβουλευτικός Σταθμός Συκεών – Τηλ.: 2313.313151

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ