Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020
x

ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ: ΚΑΝΕΝΑ ΠΛΑΝΟ ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Για τη συνάντηση που είχε με τον Νίκο Βεζυρτζή και τις φήμες εμπλοκής του στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Παύλος Δερμιτζάκης.

Στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΠΟΡ FM» μίλησε ο Παύλος Δερμιτζάκης για τη συνάντηση που είχε με τον Νίκο Βεζυρτζή και τις φήμες εμπλοκής του στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Για την συνάντηση με τον Βεζυρτζή και την φημολογία ότι θα αναλάβει πόστο στην ομάδα: «Ζω στη Θεσσαλονίκη και έτυχε να συναντήσω τον κύριο Βεζυρτζή, για πρώτη φορά στη ζωή μου. Έχει προσφέρει πολλά στον αθλητισμό και στον ΠΑΟΚ. Μεγαλούργησε ο ΠΑΟΚ και με την συνδρομή του κυρίου Βεζυρτζή. Του ευχήθηκα σιδεροκέφαλος, μιλήσαμε για ποδόσφαιρο και… μέχρι εκεί. Είμαι προπονητής, αυτή είναι η ιδιότητα μου, με αυτό ασχολούμαι, εκεί θέλω να πορευτώ. Μιλήσαμε για πολλά πάνω στον ΠΑΟΚ και τίποτα άλλο».

Για το πλάνο του φετινού ΠΑΟΚ και τις αλλαγές που αναμένονται: «Η φιλοσοφία με την οποία χτίστηκε η ομάδα το καλοκαίρι είναι πολύ σωστή. Μειώθηκε ο μέσος όρος ηλικίας, θέλει να φτιάξει κορμό με νέους παίκτες. Έχει πλάνο τριετίας, γρήγορα όμως αυτό το πλάνο αμφισβητείται. Τουλάχιστον τον τελευταίο καιρό η εικόνα της ομάδας δεν είναι αυτή που πρέπει. Κανένα πλάνο όταν δεν υπάρχουν τα αποτελέσματα δεν συνεχίζεται. Αυτό δεν είναι καλό. Θέλει υπομονή και επιμονή. Όταν και η ίδια η ομάδα, ο μεγαλομέτοχος που βάζει τα λεφτά του και δεν βλέπει κάτι που έχει στο μυαλό του, κάνει αλλαγές και φαίνεται πως θα υπάρξουν εξελίξεις. Πιστεύω ότι αυτό δεν είναι πάντα το σωστό αν θέλετε την άποψη μου. Θεωρώ γενικά ότι θα υπάρξουν εξελίξεις. Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ είναι σε σύγχυση. Θα πρέπει να κάνουν κάτι ώστε να σώσουν μια χρονιά».

Για το αν πρέπει να γίνει αλλαγή προπονητή: «Δεν θέλω να πω κάτι τέτοιο. Αυτοί που διαχειρίζονται την ομάδα, πρέπει να κάνουν τις κινήσεις που απαιτούνται. Θέλει ενίσχυση, μεταγραφές έτοιμων παικτών με ρυθμό και παιχνίδια. Πρέπει να φτιάξει η εικόνα της ομάδας. Από εκεί ξεκινάνε τα πάντα».

Για το γεγονός ότι έχει «πιάσει» μόνο ο Ροντρίγκες από τις καλοκαιρινές μεταγραφές «Θεωρείται κακό χτίσιμο της ομάδας. Για μένα και οι δέκα μεταγραφές είναι υπερβολή, αλλά όταν εκτιμάς ότι πρέπει να γίνουν τόσες και απ’ αυτές μόνο ο Ροντρίγκες έχει πιάσει, δεν έχει πιάσει το πλάνο. Ο κύριος Βεζυρτζής είναι προβληματισμένος. Είναι έξυπνος, γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα».

Για τα σχέδια του Ιβάν Σαββίδη: «Έχει στόχος και οράματα για την ομάδα, βάζει τα λεφτά του ο κύριος Σαββίδης, εφόσον ταυτίζονται και οι απόψεις με τους ανθρώπους στην ομάδα πρέπει να πάρουν και αυτοί αποφάσεις τώρα».

Για το αν είναι υπερβολικός ο αριθμός των στελεχών στην ΠΑΕ: «Τι να σας πω. Όσο πιο λίγα άτομα υπάρχουν σε μια ομάδα, τόσο πιο… γρήγορα λειτουργεί. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με διαφορετική κουλτούρα και φαίνεται πως ναι υπάρχει θέμα εκεί».

Για τις δυνατότητες του Παναγιώτη Βλαχοδήμου που αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό: «Τον παρακολουθούσα και σε παιχνίδια από τη σεζόν που έπαιξε καλά στην Ξάνθη και πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό και ήταν μεγάλο ταλέντο με καλή ποδοσφαιρική νοοτροπία. Είναι καλός ποδοσφαιριστής, δεν θα πω ότι είναι ταλέντο πλέον. Αν έχει βάλει κάτω τα πράγματα και τα έχει φιλοσοφήσει θα μπορέσει να προσφέρει. Είναι καλός παίκτης, διότι ξέρει μπάλα, έχει καλή ντρίμπλα, είναι καλός στο ένας με έναν και γενικά είναι καλός στο επιθετικό κομμάτι. Το μοναδικό μειονέκτημα του ήταν στο αμυντικό κομμάτι που είναι σημαντικός για το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Για τα χαρακτηριστικά που έχει δεν κάνει την άμυνα που επιβάλλεται στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Είναι έξυπνο και καλό παιδί. Αν αυτό το κάνει, διότι αυτό είναι το εύκολο, το δύσκολο είναι να ξέρεις μπάλας, Θα μπορέσει να κάνει πολλά πράγματα. Θέλει να έχει υπομονή και επιμονή στο παιχνίδι του. Είναι ένα πολύ έξυπνο παιδί».

Για το αν είναι το πρόβλημα του το ότι είναι αλαζόνας, πιστεύοντας ο ίδιος ότι είναι ο Έλληνας Ρονάλντο: «Δεν μπορώ να πω ότι είναι αλαζόνας. Το ότι πιστεύει στις δυνατότητες του ισχύει, αλλά δεν είναι αλαζόνας. Και ο Εργοτέλης τότε ήταν αδύναμος, ήρθε με δανεισμό και ίσως ήταν μια μεταγραφή που δεν την ήθελε. Ίσως να μην του έδωσε αυτήν την όρεξη και τη διάθεση αυτή η μεταγραφή. Μιλούσα με ανθρώπους που ήταν υπεύθυνοι για τις μεταγραφές και τον πίστευαν και γι’ αυτό έδωσαν ένα σημαντικό ποσό».

Για τη διαχείριση που πιστεύει ότι πρέπει να του κάνει ο Παναθηναϊκός: «Ένας παίκτης που έχει αποχή είναι δύσκολο να επανέλθει και ειδικά σε μια ομάδα που έχει απατήσεις όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Το καλό είναι ότι βρίσκεται σε μικρή ηλικία. Θέλει χρόνο και από τον σύλλογο. Το ζητούμενο είναι να βρει τον ρυθμό του. Αλλά και οι τραυματισμοί. Πάντα τον Ιανουάριο πρέπει να είσαι προσεκτικός γιατί στατιστικά βγαίνουν τραυματισμοί στο τρίτο, τέταρτο παιχνίδι. Σε παίκτες όπως ο Παναγιώτης πρέπει να δίνονται ευκαιρίες».

Για το δικό του μέλλον στην προπονητική: «Παρακολουθώ τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο και πρέπει να μας δοθεί η ευκαιρία να πάμε σε μια ομάδα».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ