Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020
x

ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ: ΕΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΗ Ο ΤΟΥΝΤΟΡ, ΔΑΣΚΑΛΟΣ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Για όλους και για όλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο μίλησε ο έμπειρος τεχνικός Παύλος Δερμιτζάκης, απαντώντας σε σπουδαστές του ΙΕΚ ΞΥΝΗ στη Θεσσαλονίκη

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στην αίθουσα διαλέξεων του ΙΕΚ ΞΥΝΗ στη Θεσσαλονίκη, παραχώρησε χθες ο έμπειρος προπονητής, Παύλος Δερμιτζάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις των σπουδαστών Αθλητικής Δημοσιογραφίας και Προπονητικής.

Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε για τη... μάστιγα των πρόωρων αποχωρήσεων προπονητών στα ελληνικά πρωταθλήματα, αναφέρθηκε στη σπουδαία επιτυχία κόντρα στη Φενέρμπαχτσε όταν βρισκόταν στο τιμόνι του ΠΑΟΚ, ενώ στάθηκε και στη δουλειά που κάνει στον φετινό Δικέφαλο ο Ίγκορ Τούντορ.

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ελληνική διαιτησία και την Εθνική Ελλάδος, ενώ μίλησε για τη σημαντικότητα της φιλοσοφίας που πρέπει να διαθέτει ένας προπονητής.

Αναλυτικά όλα όσα είπε:

Για τις πρόωρες αποχωρήσεις από τους πάγκους:

Δεν υπάρχει πλέον υπομονή. Ο χρόνος πιέζει,αυτοί όμως που θέλουν να πετύχουν δεν πρέπει να τα παρατήσουν! Κόντρες υπάρχουν σε όλες τις ομάδες και πρέπει να υπάρχουν. Οι κόντρες είναι υγεία αλλά δεν πρέπει να μεταφέρονται εκτός των αποδυτηρίων.

Έχοντας πάρει, ως προπονητής του ΠΑΟΚ το 2010, μια επική πρόκριση μέσα στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στη Φενέρ:

Ήμουν πολύ χαρούμενος όπως και όλοι οι φίλαθλοι και σίγουρα ήταν μια επιτυχία για την ομάδα. Μεγάλωσε το όνομα και το prestige της ομάδας στο εξωτερικό. Με αυτή την πρόκριση η ομάδα πήρε χρήματα από την είσοδό της στους ομίλους, τα οποία είχε ανάγκη.

Σχετικά με τον φετινό ΠΑΟΚ και τον Ιγκόρ Τούντορ:

Είναι μια καινούργια ομάδα που χτίζεται με έναν νέο προπονητή. Ο Τούντορ έχει διάθεση για δουλειά, έχει μια δική του φιλοσοφία που την υποστηρίζει, αλλά δεν έχει αρκετές παραστάσεις. Θέλει δουλειά και υπομονή από όλους.

Για τον Άγγελο Αναστασιάδη:

Είναι δάσκαλος, τρομερός άνθρωπος, παρεξηγημένος από αρκετούς, έχοντας τη δική του φιλοσοφία και το δικό του τρόπο ζωής. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα να σχολιάζεται ποικιλοτρόπως.

Για τον Ολυμπιακό:

Έχει ανοίξει την ψαλίδα από τους υπόλοιπους και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα. Έχοντας εξασφαλίσει την είσοδο του στους ομίλους του Champions League έχει φτιάξει όνομα.

Σχολιάζοντας την Εθνική ομάδα:

Βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο. Δεν πρέπει όμως σε καμιά περίπτωση να ξεχάσουμε όλα όσα πρόσφερε τα προηγούμενα χρόνια. Χρειάζεται ένας ξένος προπονητής, καθώς δεν θα βάλλεται το ίδιο εύκολα. Ο ξένος προπονητής δεν διαβάζει και δεν ακούει όσα γράφονται. Παρά τα προβλήματα που υπάρχουν, η Ελλάδα εξακολουθεί να παράγει κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Σχετικά με τη διαιτησία στα ελληνικά γήπεδα:

Στην ελληνική διαιτησία υπάρχουν καλοί διαιτητές, αλλά όταν βάλλονται κάνουν λάθη. Πρέπει να τους αφήσουμε να δουλέψουν και να κάνουν τη δουλειά τους.

Για τους ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζει αυτή την περίοδο:

Ο Φορτούνης είναι αυτός που έχει δουλέψει αρκετά, έχει καλή σωματική δομή και καλά τεχνικά στοιχεία. Για να συνεχίσει θα πρέπει να έχει ισορροπία και προσήλωση.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον του:

Εύχομαι να έχω δουλειά, γιατί έτσι νιώθω πιο ενεργητικός και γεμάτος, κάνοντας αυτό που μου αρέσει.

Τέλος για άλλη μία φορά τόνισε στους σπουδαστές να έχουν προσήλωση σε αυτό που κάνουν. «Η φιλοσοφία του καθενός είναι πολύ σημαντική. Αν δεν υπάρχει φιλοσοφία δε θα φτάσουμε ποτέ στο λιμάνι μας», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Δεν μπορούμε να ικανοποιούμε τους άλλους και ταυτόχρονα να πετύχουμε σε αυτό που θέλουμε.Καλό είναι ο κάθε άνθρωπος να έχει τη δική του φιλοσοφία ώστε να πετύχει».

A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ