Σάββατο 30 Μαΐου 2020
x

ΔΙΝΕΙ 9 ΔΙΣ. ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗ LUFTHANSA ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ 25%

Σύμφωνα με το περιοδικό, η κυβέρνηση που θα στηρίξει την εταιρεία με πακέτο 9 δισ. ευρώ θα λάβει το μερίδιο 25% συν ένα μερίδιο.

Το γερμανικό κράτος συμφώνησε να στηρίξει τη Lufthansa με πακέτο διάσωσης ύψους 9 δισ. ευρώ ζητώντας όμως σε αντάλλαγμα την απόκτηση μειοψηφικού ποσοστού στον γερμανικό αερομεταφορέα, δικαίωμα άσκησης βέτο και την τοποθέτηση ενός ή δύο μελών στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, όπως μεταδίδει το περιοδικό Der Spiegel.

Σύμφωνα με το περιοδικό, η κυβέρνηση θα λάβει το μερίδιο 25% συν ένα μερίδιο. Βάση της γερμανικής νομοθεσίας αυτό επιτρέπει στην κυβέρνηση να διακόψει τις πρωτοβουλίες στις ετήσιες γενικές συνελεύσεις της εταιρείας, δίνοντάς της έτσι βέτο για σημαντικές αποφάσεις.

«Ορισμένες αερογραμμές δεν πρόκειται να επιζήσουν χωρίς τη στήριξη του κράτους», δήλωσε προσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa. «Οσο περισσότερο διαρκεί αυτή η κρίση το πιο πιθανό είναι ότι το μέλλον της αεροπλοΐας δεν είναι βιώσιμο χωρίς κρατική βοήθεια» είπε ο επικεφαλής του ομίλου Κάρστεν Σπορ.

Η Lufthansa είχε προειδοποιήσει με επιστολή της προς τους υπαλλήλους ότι τα αποθέματα μετρητών συνέχισαν να συρρικνώνονται. Σύμφωνα με τις πρόσφατες εκτιμήσεις του Business Insider η Lufthansa έχανε τις ημέρες του lockdown περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ.

Το διοικητικό συμβούλιο ανέφερε ότι αναμένεται 300 από τα αεροσκάφη της να παραμείνουν στο έδαφος το 2021, καθώς η ζήτηση για πτήσεις ανακάμπτει αργά, με 200 να παραμένουν εκτός λειτουργίας έως το 2022.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ