Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020
x

ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Θεσσαλονίκης τονίζει ότι δεν ήταν μια απόφαση εύκολη, είναι όμως μια επιλογή ψύχραιμη, ώριμη και συνεπής.

Δεν θα συμμετέχει στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος, όπως ξεκαθάρισε σήμερα με δήλωσή του.

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Θεσσαλονίκης τονίζει ότι δεν ήταν μια απόφαση εύκολη, είναι όμως μια επιλογή ψύχραιμη, ώριμη και συνεπής.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ίδιος, «στο παγιωμένο πλέον σκηνικό του κατακερματισμού των δυνάμεων που καθιστά δυσοίωνη την επόμενη ημέρα της πόλης, αποφάσισα πως δεν θα συμμετέχω στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές».


Αναλυτικά η δήλωση του Παναγιώτη Αβραμόπουλου εν όψει των δημοτικών εκλογών:

Εκλέχτηκα για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος το 2002.

Στα χρόνια που ακολούθησαν συνέβησαν πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα. Σε αρκετά από αυτά συμμετείχα ενεργά. Έγιναν συμπράξεις αλλά και ρήξεις, υπήρξαν συνθέσεις αλλά και αντιπαραθέσεις. Χρειάστηκε να πάρω δύσκολες αποφάσεις και ανέλαβα, μαζί με συναδέρφους και άλλους συνοδοιπόρους, πρωτοβουλίες οι οποίες δημιούργησαν προσδοκίες -άλλες δικαιώθηκαν και κάποιες, δυστυχώς, ακυρώθηκαν.

Συνέβησαν, εν ολίγοις, πολιτικά γεγονότα, ορισμένα από τα οποία άφησαν το στίγμα τους στην πόλη και αποτέλεσαν τομή στα αυτοδιοικητικά (και όχι μόνο) δεδομένα.

Είχα τη χαρά να συνεργαστώ με ενδιαφέροντες ανθρώπους και να γνωρίσω πολλούς ακόμη. Κέρδισα πολλά από τη σχέση μου μαζί τους. Μοιράστηκα ιδέες και σχέδια και πλούτισα τις εμπειρίες μου -κοινωνικές, διοικητικές, πολιτικές.

Προσπάθησα να είμαι συνεπής απέναντι σε όλους όσοι τα χρόνια αυτά μου δείχνουν την εμπιστοσύνη τους και με τιμούν με τη στήριξή τους. Τους είμαι ευγνώμων.

Κυρίως, προσπάθησα να είμαι συνεπής απέναντι σε όσα πιστεύω και σε όσα διαχρονικά εμπνέουν τη συμμετοχή μου στα κοινά της πόλης.

Σήμερα, το ευρύ φάσμα των πολιτικών δυνάμεων και της κοινωνίας πολιτών, που πριν δέκα τουλάχιστον χρόνια βρήκε τη συλλογική του έκφραση μέσα από το συνεκτικό σχήμα της Πρωτοβουλίας, πορεύεται πολυδιασπασμένο, απονευρωμένο και αμήχανο προς τις κάλπες.

Η αδυναμία της συνεννόησης και της σύμπραξης μετατρέπει τον κρίσιμο πολιτικό και κοινωνικό χώρο που πέτυχε μια μεγάλη ανατροπή το 2010 σε παρακολούθημα και συμπλήρωμα των εξελίξεων.

Είναι ένα λυπηρό και αποκαρδιωτικό γεγονός.

Με αυτά τα δεδομένα, στο παγιωμένο πλέον σκηνικό του κατακερματισμού των δυνάμεων που καθιστά δυσοίωνη την επόμενη ημέρα της πόλης, αποφάσισα πως δεν θα συμμετέχω στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Δεν ήταν μια απόφαση εύκολη, είναι όμως μια επιλογή ψύχραιμη, ώριμη και συνεπής.

Στο κάτω-κάτω, πιστεύω πως η συμμετοχή στις εκλογές δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός, ούτε και η διασφάλιση μιας θέσης ή ενός αξιώματος ευκαιριακή επιδίωξη.

Άλλωστε, η πολιτική αποτελεί ένα δυναμικό μέγεθος, με συνεχείς ανατροπές και νέες προκλήσεις. Θα παρακολουθώ με ενδιαφέρον τα πράγματα και θα συνεχίσω να συμμετέχω σε αυτά.

[Για ευθύνες, λανθασμένες πολιτικές εκτιμήσεις και άστοχες επιλογές που συνέβαλαν στο να οδηγηθούν τα πράγματα εδώ ίσως θα συζητήσουμε κάποια στιγμή στο μέλλον.]

Παναγιώτης Αβραμόπουλος
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ