Τρίτη 16 Αυγούστου 2022
x

ΔΕΜΟΥΡΤΖΙΔΗΣ: ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΕΡΑ Η ΨΗΦΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΩΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ

Ο δήμαρχος Παύλου Μελά προέβη σε δηλώσεις μετά τη ψήφιση της τροπολογίας για την παραχώρηση άρτιων οικοπέδων του δήμου Παύλου Μελά σε πολίτες

Για ιστορική μέρα κάνει λόγο ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης, μετά την ψήφιση της τροπολογίας για την παραχώρηση άρτιων οικοπέδων του δήμου Παύλου Μελά σε πολίτες έναντι τιμήματος και με συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Νομιμοποιούνται οι πρώτες κατοικίες στα Μετέωρα - Τροπολογία στη Βουλή

Ο δήμαρχος σε δηλώσεις του αναφέρει ότι ρυθμίστηκε νομοθετικά ζήτημα που τη δεκατία του '80, το οποίο κλήθηκαν να διαχειριστούν οι διοικήσεις του πρώην Δήμου Πολίχνης και μετέπειτα του Δήμου Παύλου Μελά. Παράλληλα, ο κ. Δεμουρτίδης επισημαίνει ότι πρόκειται για μία ακόμη σημαντική κατάκτηση της διοίκησης μετά τη θεσμοθέτηση για το πρώην στρατόπεδο «Παύλος Μελάς».

Επιπλέον, ο δήμαρχος σημειώνει ότι νιώθει τόσο ο ίδιος δικαιωμένος όσο και ολόκληρη η διοίκηση, καθώς πρόκειται για ζήτημα που ταλάνιζε την περιοχή των Μετεώρων για 40 χρόνια.

Αναλυτικά η δήλωση του δημάρχου:

«Σήμερα είναι ακόμα μια ιστορική μέρα για τον τόπο μας, καθώς ένα από τα σημαντικότερα θέματα που κλήθηκαν από τη δεκαετία του '80 να διαχειριστούν οι διοικήσεις του πρώην Δήμου Πολίχνης και μετέπειτα του Δήμου Παύλου Μελά, ρυθμίστηκε νομοθετικά, στο πλαίσιο της αρτιότερης πολεοδομικής διαρρύθμισης της περιοχής των Μετεώρων.

Μετά την έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Πολίχνης και τη θεσμοθέτηση με Προεδρικό Διάταγμα του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για το πρώην στρατόπεδο «Παύλος Μελάς», ήρθε να προστεθεί άλλη μια σημαντική κατάκτηση της διοίκησής μας, με την τροπολογία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που ψηφίστηκε την Τρίτη 30 Νοεμβρίου στη Βουλή, σχετικά με την μεταβίβαση υπολειπόμενων δημοτικών εκτάσεων του δήμου Παύλου Μελά.

Αισθάνομαι δικαιωμένος τόσο εγώ προσωπικά όσο και η διοίκησή μας, γιατί ήταν ένα ζήτημα, το οποίο επιδιώξαμε να επιλύσουμε τα τελευταία χρόνια, με μεθοδικότητα, υπομονή και ευαισθησία. Αυτό το πρόβλημα, που για 40 χρόνια ταλάνιζε την περιοχή των Μετεώρων και είχε εγκλωβιστεί στις συμπληγάδες της ατολμίας και της γραφειοκρατίας, βρίσκει επιτέλους τη λύση του.

Η Κυβέρνηση, μετά από μακροχρόνιες πιέσεις αφουγκράστηκε το δίκαιο αίτημα των κατοίκων και έδωσε τέλος σε μια ιδιότυπη ομηρία μιας περιοχής, που κρατούσε για τέσσερις δεκαετίες. Πρόκειται για κατοικίες που έχουν χαρακτηριστεί ως πρώτη κατοικία για συνανθρώπους μας με χαμηλά εισοδήματα και έχουν χτιστεί σε καταπατημένες δημοτικές εκτάσεις. Με την τροπολογία μπορούν πλέον να χρεωθούν τα οικόπεδα, με τήρηση ορισμένων προϋποθέσεων και οι συμπολίτες μας να νομιμοποιήσουν τα κτίσματά τους.

Αξίζει να τονισθεί ότι από αυτή τη δίκαιη λύση, ο δήμος θα αποκομίσει έσοδα που θα χρησιμοποιηθούν για την ορθολογική - πολεοδομική αξιοποίηση της περιοχής.

Συνεχίζουμε να αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα και με υπευθυνότητα να δίνουμε λύσεις για τους πολίτες και την πόλη μας.»
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ