Δευτέρα 6 Απριλίου 2020
x

ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Από έλεγχους που πραγματοποίησαν οι αστυνομικές αρχές διαπίστωσαν πλήθος παραβάσεων των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων

Σκηνικό πολέμου φαίνεται πως ήταν έτοιμοι να δημιουργήσουν οπαδοί του Ολυμπιακού που έφθασαν σήμερα στο Ηράκλειο για τον απογευματινό αγώνα του ΟΦΗ με τους Πειραιώτες, στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της Super League, όπως μεταδίδει το ekriti.

Περίπου 150 μεμονωμένοι οπαδοί έφθασαν στο Ηράκλειο από τον Πειραιά με το πλοίο της γραμμής, προκειμένου να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Από έλεγχους που πραγματοποίησαν ωστόσο οι αστυνομικές αρχές διαπίστωσαν πλήθος παραβάσεων των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων. Οι προσαγωγές που έχουν γίνει μέχρι στιγμής είναι δεκάδες, ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός των συλλήψεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, μεμονωμένες ομάδες των 2 ή 3 ατόμων έφεραν πάνω τους επικίνδυνα αντικείμενα και γκλομπς.

Οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν το σαφάρι των ελέγχων, ενώ έχουν καταρτίσει ένα πλήρες σχέδιο για τον έλεγχο της ασφάλειας στο σημερινό παιχνίδι. Τονίζεται ότι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού που θα παρακολουθήσουν το σημερινό παιγνίδι υπολογίζονται σε περισσότεροι από 400, οι οποίοι και θα φιλοξενηθούν στη θύρα 6 του “Θεόδωρος Βαρδινογιάννης” στο πλαίσιο της απόφασης του Υφυπουργού Αθλητισμού για τη μεμονωμένη μεταφορά οπαδών.

Ήδη τις τελευταίες ημέρες τα μέτρα τάξης είναι πολύ αυστηρά για τη διεξαγωγή του αγώνα, ενώ στόχος των αρχών είναι να μην πραγματοποιηθούν επεισόδια, αλλά κυρίως να μην υπάρξει συμπλοκή μεταξύ οπαδών.

Για το θέμα το οποίο αποκάλυψε το Ράδιο Κρήτη στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, παρενέβη και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος διευκρίνισε πως η απόφαση αφορά μεταφορά μεμονωμένων οπαδών και δεν σχετίζεται με τις παραβατικές συμπεριφορές. Ειδικότερα για τις περιπτώσεις παραβάσεων του νόμου, ο Υφυπουργός ανέφερε πως αρμόδια είναι η ελληνική αστυνομία, η οποία και εκτίμησε πως πράττει τα δέοντα προκειμένου να υπάρξει μια ομαλή εξέλιξη του αγώνα.

A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ