Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020
x

ΔΑΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Βολές κατά του δημάρχου και του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου Νίκου Ζεϊμπέκη εξαπολύει η εξαπολύει η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Εργαζομένων

Βολές κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα και του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για θέματα καθαριότητας Νίκου Ζεϊμπέκη εξαπολύει η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης.

Εργαζόμενοι του κεντρικού δήμου καταγγέλλουν τον κ. Ζεϊμπέκη για αλαζονική και αυταρχική συμπεριφορά, αφού «απαγόρευσε σε μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων δήμου Θες/νίκης να ενημερώσουν τους συναδέλφους του μηχανουργείου στο διάλειμμά τους».

Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, «η ενημέρωση θα γίνονταν για θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους του δήμου μετά και τις πρώτες εξαγγελίες της διοίκησης Ζέρβα στο δημοτικό συμβούλιο. Επίσης θα γίνονταν ενημέρωση για την στάση εργασίας που προκήρυξε το σωματείο με την κατάθεση του νέου αντεργατικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης, όπου επιχειρείται να μπουν μεγαλύτερα εμπόδια στην οργάνωση αγώνων και στο δικαίωμα στην απεργία. Με ύφος χιλίων καρδιναλίων ο κύριος Ζεϊμπέκης απαίτησε, για να μπορούν να ενημερώνουν τα μέλη του δ.σ. τους συναδέλφους και να γίνεται συγκέντρωση των εργαζομένων, να στέλνετε έγγραφο του σωματείου μέρες πιο μπροστά και το έγγραφο να αναφέρει ονομαστικά τα μέλη του δ.σ. που θα μιλήσουν!!!( μήπως θέλει να διαλέγει και ποιοι θα μιλήσουν;)  Σε ερώτηση που του έγινε αν αυτό πρέπει να γίνεται για όλα τα εργοτάξια καθαριότητας είπε «φυσικά». Όταν ρωτήθηκε από που προκύπτουν όλα αυτά απάντησε «το λέω εγώ». Άφησε και υπονοούμενα ότι και ο δήμαρχος είναι ενήμερος λέγοντας «τα παράπονα στον δήμαρχο».

Να σημειωθεί ότι εδώ και πολλά χρόνια οι ενημερώσεις του σωματείου στους χώρους δουλειάς, γίνεται αφού ενημερωθούν οι συνάδελφοι υπεύθυνοι των εργοταξίων χωρίς να έχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα και ούτε ζητείται κάποια ειδική άδεια. Αν αυτή είναι η συμπεριφορά της νέας διοίκησης τώρα, που να ψηφιστεί και το νομοσχέδιο της κυβέρνησης και οι νέες αντεργατικές διατάξεις που περιλαμβάνει για την λειτουργία των σωματείων» τόνιζει η ΔΑΣ δήμου Θεσσαλονίκης και καταλήγει:

«Είναι γελοίο να επικαλούνται ότι η παρουσία του σωματείου στο μηχανουργείο «διαταράσσει την λειτουργία του» αυτοί, που ενώ υπάρχουν πάνω από 50 εργατοτεχνίτες όλων των ειδικοτήτων, ψήφισαν (ο δήμαρχος και άλλα μέλη της διοίκησης του) την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του τα περασμένα χρόνια. Διαμαρτύρονται ως νέα διοίκηση ότι παρέλαβαν τον στόλο οχημάτων σε κακά χάλια, ας αναλογιστούν τι έχουν προσφέρει οι ιδιωτικές εταιρίες (επαναλαμβάνουμε που και οι ίδιοι ψήφισαν) που έχουν αναλάβει την συντήρηση των οχημάτων από το 2012 έως και σήμερα και έχουν πληρωθεί με πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Ο αυταρχισμός και η προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων πηγαίνει χέρι- χέρι με την αντεργατική πολιτική και την περιστολή δικαιωμάτων. Ο κύριος Ζεϊμπέκης πήρε άμεσα την απάντηση που του άρμοζε. Οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. στο δήμο δεν θα αφήσουμε να μετατραπούν σε γκέτο οι χώροι δουλειάς. Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι θα μας εμποδίσουν να ενημερώνουμε τους συναδέλφους και να προσπαθούμε για την οργάνωση αγώνων ενάντια στην αντεργατική πολιτική κυβέρνησης ή διοίκησης του δήμου».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ