Τρίτη 4 Αυγούστου 2020
x

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΟΛΒΗΣ: ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΒΑΓΙΟΧΩΡΙ

Δεν γνωρίζουμε ούτε πότε θα ολοκληρωθεί η μεταφορά τους, σύμφωνα με τον Διαμαντή Λιάμα - Υπάρχει ξεσηκωμός για διαμαρτυρία από τους δημότες, είπε

Περίπου 150 άτομα αιτούντες άσυλο φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή στο Βαγιοχώρι του δήμου Βόλβης, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό North 98 Fm ο δήμαρχος της περιοχής Διαμαντής Λιάμας.

Ο κ. Λιάμας συμπλήρωσε πως δεν γνωρίζει ούτε τον συνολικό αριθμό των προσφύγων και μεταναστών που θα εγκατασταθούν στο Βαγιοχώρι ούτε πότε θα ολοκληρωθεί η μεταφορά τους, καθώς, όπως είπε, τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του δεν έχουν καμία ενημέρωση από τα αρμόδια κυβερνητικά χείλη.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες, σύμφωνα με τον κ. Λιάμα, μεταφέρθηκαν χθες το βράδυ από νησιά του Αιγαίου στο Λιμάνι του Πειραιά και από εκεί στη δομή. «Πρόκειται για οικογένειες με μικρά παιδιά», σχολίασε ο δήμαρχος Βόλβης και τόνισε: «Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας δεν έχουμε καμία ενημέρωση. Ό,τι μαθαίνουμε το μαθαίνουμε μόνοι μας και από τα sites».

«Το τελευταίο έγγραφο το στείλαμε στις 10 Σεπτεμβρίου. Και δεν πήρα καμία απάντηση», είπε ακόμη.

Αναφορικά με το κλίμα που επικρατεί στην περιοχή, ο κ. Λιάμας είπε: «Υπάρχει αναστάτωση. Το ένστικτο της ανασφάλειας είναι διάχυτο, και ειδικότερα στα παραλιακά (περιοχή Βρασνών) όπου υπήρξε αρνητικός αντίκτυπος στον τουρισμό από την παρουσία των μεταναστών. Υπάρχει ξεσηκωμός για διαμαρτυρία».

Σημειώνεται πως σήμερα περίπου 1.000 πρόσφυγες φιλοξενούνται στα καταλύματα των Λουτρών της Νέας Απολλωνίας και άλλοι 250 σε καταλύματα της παραλίας των Βρασνών.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ