Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021
x

Ο ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΗΚΩΣΕ 500 ΤΟΝΟΥΣ ΟΓΚΩΔΗ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΗΜΕΡΕΣ (ΦΩΤΟ)

Πρόγραμμα απομάκρυνσης ογκωδών απορριμμάτων ξεκίνησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Υπάλληλοι του δήμου σήκωσαν 500 τόνους ογκώδη σε πέντε ημέρες.

Συνολικά 600 τόνους με ογκώδη και οικοδομικά απορρίμματα συνέλεξε μέσα σε πέντε μέρες η Διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης.

Η ποσότητα αυτή συγκεντρώθηκε από τα πεζοδρόμια μόνο της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας. Τους 500 τόνους με ογκώδη και τους 100 τόνους με οικοδομικά υλικά «σήκωσαν» υπάλληλοι του δήμου με 14 οχήματα.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα απομάκρυνσης των ογκωδών απορριμμάτων που είχε προαναγγείλει από την περασμένη Δευτέρα ο εντεταλμένος σύμβουλος Καθαριότητας Νίκος Ζεϊμπέκης. Η επιχείρηση, όπως είχε ήδη ανακοινώσει ο κ. Ζεϊμπέκης, θα ξεκινούσε από τον Ε΄ Κοινότητα, καθώς εκεί εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα.  

«Πρόκειται για μία υπερπροσπάθεια της υπηρεσίας των εποπτών, των υπαλλήλων και των οδηγών με την συμπαράσταση του κόσμου», δήλωσε ο κ. Ζεϊμπέκης.

Σημειώνεται ότι δεν είναι υποχρέωση του δήμου να μαζεύει τα ογκώδη απορρίμματα. Ωστόσο, καθημερινά, υπάλληλοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας προχωρούν στην απομάκρυνσή τους, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που πεζοδρόμια και δρόμοι κλείνουν από καναπέδες, πόρτες, στρώματα κ.α., που βγάζουν οι ιδιοκτήτες κατά την ανακαίνιση των διαμερισμάτων τους.  

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ