Τρίτη 20 Απριλίου 2021
x

Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΜΕ ΠΥΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Έως τις 13.30 οι δημοτικοί σύμβουλοι θα προσέρχονται στο δημαρχείο προκειμένου να ψηφίσουν τον νέο πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Ξεκίνησε σήμερα μετά τις 11 το πρωί της Κυριακής η διαδικασία για την εκλογή νέου προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, παρά τις χθεσινές αναταράξεις που προκάλεσαν οι ανακοινώσεις της αντιπολίτευσης για αποχή από τη διαδικασία και η ανακοίνωση ανεξαρτητοποίησης της δημοτικής συμβούλου Ιωάννας Σπανού από τη διοικούσα παράταξη.

Στην έναρξη της διαδικασίας ο κ. Αβαρλής ανακοίνωσε ότι καθώς δεν είναι παρούσα στη συνεδρίαση η κ. Σπανού, προεδρεύει ο ίδιος ως επόμενος κατά σειρά επιτυχίας σύμβουλος της διοικούσας παράταξης, βάσει της νομοθεσίας.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με παρόντα 32 μέλη του δημοτικού συμβουλίου από τα 49 και με μοναδική υποψήφιο για πρόεδρο από τη διοικούσα παράταξη τον Πέτρο Λεκάκη.

Μετά την τηλεδιάσκεψη, η οποία διήρκησε μόλις μισή ώρα, ξεκίνησε η μυστική ψηφοφορία με κάλπη. Οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν περιθώριο έως τις 13.30 να προσέλθουν στο δημαρχείο προκειμένου να ψηφίσουν.

Από τη διαδικασία αποχώρησαν οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης με τον επικεφαλής της παράταξης Σωτήρη Ζαριανόπουλο να ασκεί σκληρή κριτική στη νομοθεσία εκλογής νέου προέδρου και στη διοίκηση του δήμου, την οποία κατηγόρησε για απαράδεκτες μεθοδεύσεις και παιχνίδια, ενώ έκανε λόγο και για απαράδεκτη στάση του ίδιου του δημάρχου Κ. Ζέρβα.

Πυρά κατά της διοίκησης εξαπέλυσε και η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» Κατερίνα Νοτοπούλου, κάνοντας λόγο για άλλη μια παρωδία με αρνητικούς πρωταγωνιστές τον κύριο Ζέρβα και την παράταξη του.

«Μετά από τις αμφιλεγόμενες μεθοδεύσεις τους για να αποδράσουν από τα αδιέξοδα που οι ίδιοι με τις απαράδεκτες πράξεις τους όλο το προηγούμενο διάστημα περιέπεσαν, ο κύριος Ζέρβας στο παρά πέντε και μόλις το Σάββατο βράδυ, αναγκάστηκε να αποδεχτεί το αίτημα της αντιπολίτευσης σχετικά με την εκλογή του νέου προέδρου του ΔΣ, να γίνει με μυστική ψηφοφορία, όπως ο νόμος, η ηθική και η δεοντολογία ορίζει και όπως εμείς είχαμε απαιτήσει με δημόσια ανακοίνωση παρατάξεων της Αντιπολίτευσης», τόνισε.

Όπως εξήγησε, η παράταξη της λειτουργώντας «πάντοτε με γνώμονα το συμφέρον της πόλης και την υπεράσπιση της Δημοκρατίας, προσέρχεται στη διαδικασία εκλογής προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου με σεβασμό στο θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου και στο ύψιστο αξίωμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου».

Από την ψηφοφορία ανακοίνωσε ότι θα απέχει η δημοτική σύμβουλος Έλλη Χρυσίδου. 

Στη συνεδρίαση δεν συμμετείχαν οι Δρόσος Τσαβλής, Δήμητρα Ακριτίδου, Σπύρος Βούγιας, Ανδρέας Κουράκης, Ιωάννα Σπανού, Γιώργος Ορφανός, Μιχάλης Τρεμόπουλος, Κώστας Ξενόπουλος, Βασίλης Γάκης, Σταύρος Καλαϊτζίδης, Σάκης Τζακόπουλος, Δέσποινα Αηδονά, Αρχοντή Χριστίνα, Γιώργος Ρακκάς, Ιωάννης Νασιούλας.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ