Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020
x

Δ. ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ:ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ

Τα συνεργεία του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη είναι έτοιμα να συγκεντρώσουν τα φυσικά έλατα των δημοτών και να τα οδηγήσουν στην «κομποστοποίηση»

Τώρα που η εορταστική περίοδος έφτασε στο τέλος της, ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη παρέχει στους δημότες τον τρόπο να ανακυκλώσουν το χριστουγεννιάτικο τους έλατο για καλό σκοπό, φτιάχνοντας πολύτιμο λίπασμα.

Τα συνεργεία του δήμου είναι έτοιμα να συγκεντρώσουν τα φυσικά έλατα των δημοτών και να τα οδηγήσουν στην «κομποστοποίηση», όπου θα γίνουν φυτόχωμα–λίπασμα, πολύτιμο υλικό αναδάσωσης.

Όποιος ενδιαφέρεται, έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με τη γραμμή 15195 του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

«Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αναφέρεις τη διεύθυνση σου και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει ο δήμος, καθώς ένα δημοτικό όχημα θα έρθει να παραλάβει το δέντρο από το σπίτι σου. Μια καλή ενέργεια με διπλό όφελος. Από τα θρεπτικά συστατικά του δέντρου που επιστρέφουν πίσω στη Γη και το χώμα και στο μέλλον γεννιούνται νέα δέντρα. Την ίδια ώρα μεγάλες ποσότητες από την πολύτιμη οργανική  ύλη των δέντρων διασώζονται και δεν καταλήγουν να «διακοσμούν» τους κάδους του δήμου», αναφέρει η δημοτική αρχή.

Με αυτήν την πρωτοβουλία ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη συμμετέχει ενεργά στην κοινή πρωτοβουλία του Φ.Ο.Δ.Σ.Α. Κεντρικής Μακεδονίας και του προέδρου του Μιχάλη Γεράνη καθώς και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ανακύκλωση των φυσικών χριστουγεννιάτικων δέντρων.

«Δίνουμε πρώτοι τα παράδειγμα για λιγότερα απορρίμματα. Η ανακύκλωση δεν είναι ούτε  πολυτέλεια, ούτε μόδα, είναι πολιτισμός. Έτσι  τίποτα δεν πάει χαμένο, τα πάντα αξιοποιούνται», δήλωσε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ