Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ εξαπέλυσε επίθεση σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση για το προσφυγικό - μεταναστευτικό.

Επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό - μεταναστευτικό εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στο Radio North 98.

«Είναι αδιανόητη η αντίληψη της Νέας Δημοκρατίας. Γνώριζε το θέμα εδώ και δυο- τρία χρόνια, όπως το γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες πολίτες. Η ΝΔ ήρθε με όρους απόλυτης ετοιμότητας να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών, έταξε αποσυμφόρηση, και αντί για αποσυμφόρηση κάνει τώρα επίταξη. Παίρνει τους πολίτες από το ένα μέρος του νησιού και τους πηγαίνει σε άλλο μέρος του νησιού λες και θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, ενώ γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι τα νησιά μας να αναπνεύσουν. Να φύγουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που στοιβάζονται εκεί σε αποθήκες ψυχών και να έρθουν στην Αθήνα και σε άλλα μέρη της χώρας. Όσο παραμένουν εκεί το πρόβλημα δεν λύνεται» σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Χρηστίδης.

Και συμπλήρωσε: «Πόσους θα βάλουν στα κλειστά κέντρα; Μιλάμε για 40.000 ανθρώπους στα νησιά του Βορείου Αιγίου. Σε 3-4 μήνες θα αλλάξουν ξανά το σχέδιο. Προτείνουμε αποσυμφόρηση στην ηπειρωτική χώρα. Με ξενοδοχεία που φιλοξενούν οικογένειες προσφύγων, που γνωρίζουμε ποιοι είναι και δεν προκαλούν προβλήματα. Και να δημιουργηθούν τα κλειστά κέντρα όπως ορίζονται από τους διεθνείς κανόνες για τους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι, όπως στην Αμυγδαλέζα πριν 7-8 χρόνια έπρεπε να βρίσκονται εκεί».

Ο κ. Χρηστίδης επιτέθηκε και στην αξιωματική αντιπολίτευση. «Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό- μεταναστευτικό είναι για κλάματα. Δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό- μεταναστευτικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε την Ειδομένη, ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε την Μόρια. Δεν υπάρχει στρατηγική πολιτική από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν δικαιούται δια να ομιλεί. Δεν πρέπει να μιλούν. Αυτοί άφησαν την κατάσταση αυτή» και υπογράμμισε: «Και η ΝΔ δεν δικαιούται να λέει ότι δεν ήξερε. Κατήργησε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, έφερε τον κ. Κουμουτσάκο, έφερε τον κ. Στεφάνη και ξανά τον κ. Μηταράκη. Όλοι οι βουλευτές, ο περιφερειάρχης προέρχονται από τα σπλάχνα της ΝΔ και αντί να κάτσουν να βρουν μια λύση και να πουν την αλήθεια, κάνουν επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Δεν αντιμετωπίζεται έτσι το πρόβλημα».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ