Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΧΡΥΣΑΦΗΣ: ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ Ο ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ (VID)

Πυρά του δημάρχου Σερρών κατά της προηγούμενης διοίκησης για τα αντιπλημμυρικά στην κοιλάδα Αγίων Αναργύρων και εγκώμια για τον Απόστολο Τζιτζικώστα

Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και με την αμέριστη συμπαράσταση του Υπουργού Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, είμαστε κοντά στο να βρεθούν ο τρόπος και η διαδικασία για να προχωρήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα στην Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων, τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ Σερρών ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης. Μάλιστα, ο δήμαρχος Σερρών άσκησε σφοδρή κριτική στην προηγούμενη διοίκηση του δήμου, που, όπως είπε, άφησε την πόλη ανοχύρωτη αντιπλημμυρικά διότι δεν κίνησε επί δέκα χρόνια τις σχετικές διεργασίες συνεργασίας με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

«Δεν είναι μόνο θέμα αρμοδιοτήτων αλλά και πολιτικής βούλησης. Δεν επιτρέπεται να αφήνεις αναξιοποίητη την ευκαιρία να έχεις τον Απόστολο Τζιτζικώστα, έναν απόλυτο σύμμαχο των Σερρών Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας  και να μην βρίσκεις λύση σε ένα πρόβλημα που ταλανίζει τους Σερραίους εδώ και χρόνια. Είναι κρίμα που δεν αξιοποιήθηκε αυτό το όπλο», υπογράμμισε ο κ.Χρυσάφης και πρόσθεσε: «Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ήταν πάντοτε σύμμαχος για τα θέματα των Σερρών. Αυτό αποδεικνύεται και από τις εντάξεις  έργων του Δήμου Σερρών στα περιφερειακά προγράμματα και κυρίως φαίνεται από τη συνεργασία με τον Περιφερειάρχη από τότε που ανέλαβε η  νέα δημοτική αρχή. Γιατί από τότε που έχω αναλάβει έχω δει έναν άνθρωπο που λέει “πες μου τι θέλεις και θα προχωρήσουμε σε όλα μαζί”. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι δίπλα στον Δήμο Σερρών σε όλες τις προσπάθειες που γίνονται. Αυτή η πολύτιμη βοήθεια έπρεπε να είχε αξιοποιηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή και έπρεπε να έχουν βρει τη λύση μέσω μίας διαδικασίας πχ προγραμματικής σύμβασης για να θωρακίσουν την πόλη. Τέτοιες διεργασίες κινούμε τώρα εμείς στον Δήμο Σερρών. Είμαστε στο ίδιο μήκος με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο. Η συνεργασία είναι μονόδρομος για να φέρουμε αποτέλεσμα».

Σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 29ης Ιουλίου εγκρίθηκε η ένταξη της μελέτης για την αποκατάσταση της γέφυρας Τσέλιου στο  τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Σερρών.

Δείτε το βίντεο: 

 
Πηγή βίντεο: Epiloges.tvA+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ