Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022
x

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Τουλάχιστον 500 ευρώ χρειάζεται μία τετραμελής οικογένεια από τη Θεσσαλονίκη για δύο διανυκτερεύσεις στους δημοφιλείς προορισμούς της περιοχής

Βαθιά το χέρι στην τσέπη πρέπει να βάλουν όσες οικογένειες επιθυμούν να περάσουν ένα από τα επόμενα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού στη Χαλκιδική.

Με την τουριστική σεζόν να βρίσκεται στην κορύφωσή της, οι τιμές είναι στα ύψη στα ελάχιστα δωμάτια σε ενοικιαζόμενα ή ξενοδοχεία που έχουν απομείνει διαθέσιμα στον πιο δημοφιλή θερινό προορισμό για τους Θεσσαλονικείς. Και μπορεί -παρά την αύξηση της βενζίνης- το κόστος μετακίνησης να είναι σχετικά χαμηλό, καθώς ακόμα και ο πιο μακρινός προορισμός δεν είναι σε απαγορευτική απόσταση, όμως το ακριβό φαγητό εκτινάσσει τον συνολικό προϋπολογισμό του ταξιδιού σε τουλάχιστον 500 ευρώ.

Η Voria.gr παρουσιάζει το κόστος που έχει ένα Σαββατοκύριακο με δύο διανυκτερεύσεις για μία τετραμελή οικογένεια στους πέντε δήμους της Χαλκιδικής, με βάση την τιμή των διαθέσιμων δωματίων στις γνωστές ηλεκτρονικές πλατφόρμες και με ελάχιστο κόστος διατροφής τα 150 ευρώ.

Δήμος Κασσάνδρας

Φωτιά είναι οι τιμές στην Κασσάνδρα, όπου γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο η διαμονή κοστίζει από 300 ευρώ για περιοχές που βρίσκονται στη δυτική πλευρά του ποδιού που βλέπει στον Θερμαϊκό και από 520 για την ανατολική από την πλευρά του Τορωναίου. Για τα επόμενα Σαββατοκύριακα οι τιμές ξεκινούν από τα 140 ευρώ για ενοικιαζόμενο δωμάτιο και από 250 ευρώ για ξενοδοχείο. Το κόστος της βενζίνης κυμαίνεται από 40 έως 50 ευρώ ανάλογα με τον προορισμό.

Η συγκεκριμένη περιοχή είναι ίσως η πιο ακριβή σε ό,τι αφορά το φαγητό, ενώ στις περισσότερες παραλίες ξαπλώστρες και ομπρέλες χρεώνονται επιπλέον της όποιας κατανάλωσης. Με αυτά τα δεδομένα το τελικό κόστος υπολογίζεται στα 600 ευρώ γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο και σε 450 ευρώ για κάποιο από τα επόμενα, εφόσον γίνει έγκαιρη κράτηση.

Δήμος Σιθωνίας

Ανάλογη είναι η κατάσταση στους προορισμούς της Σιθωνίας, όπου η τιμή της βενζίνης κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα. Γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο υπάρχουν διαθέσιμα ενοικιαζόμενα δωμάτια από 260 ευρώ χωρίς πρωινό, ενώ το φτηνότερο ξενοδοχείο ξεκινά από 683 ευρώ. Οι τιμές για τα επόμενα Σαββατοκύριακα ξεκινούν από 170 και από 300 αντίστοιχα.

Στη Σιθωνία υπάρχουν και οικονομικότερες επιλογές για φαγητό, ωστόσο στα beach bar τόσο από την πλευρά του Τορωναίου, όπου βρίσκονται πολλές δημοφιλείς παραλίες (Άγιος Ιωάννης, Ελιά, Λαγόμανδρα κλπ), αλλά και από αυτήν που βλέπει στον κόλπο του Αγίου Όρους (Ζωγράφου, Ακτή Ονείρου, Αρμενιστής κλπ) είναι αρκετά ακριβά. Έτσι, το τελικό κόστος διαμορφώνεται σε 560 ευρώ γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο, με την τιμή να πέφτει στα 470 για τα επόμενα.

Δήμος Αριστοτέλη

Sold out είναι οι δημοφιλείς τουριστικοί του δήμου Αριστοτέλη γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο, με το φτηνότερο κατάλυμα να κοστίζει 500 ευρώ για δύο βράδια. Για τα επόμενα διήμερα πάντως υπάρχουν σαφώς οικονομικότερα δωμάτια που ξεκινούν από 120 ευρώ σε ενοικιαζόμενο και από 200 σε ξενοδοχείο.

Μέχρι την Ουρανούπολη το κόστος της βενζίνης είναι στα 45 ευρώ από τη διαδρομή του Πολυγύρου και στα 50 ευρώ για την μακρύτερη, αλλά συχνά ταχύτερη διαδρομή από την Εγνατία Οδό και μέσω Σταυρού, όπου κανείς θα πρέπει να συνυπολογίζει και το ποσό των 3,6 ευρώ για τα διόδια. Με διατροφή σε πιο οικονομικό εστιατόριο το κόστος για το ερχόμενο διήμερο υπολογίζεται στα 750 ευρώ, ενώ για ένα από τα άλλα Σαββατοκύριακο μπορεί να πέσει και στα 400 ευρώ.

Δήμος Νέας Προποντίδας

Η πιο οικονομική επιλογή είναι οι τουριστικές περιοχές του δήμου Νέας Προποντίδας, όπου ακόμα και για τον πιο απομακρυσμένο προορισμό, τη Νέα Ποτίδαια, το κόστος της βενζίνης ανέρχεται σε 24 ευρώ. Στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν επίσης πολύ πιο φτηνά εστιατόρια, ειδικά στα μη παραθαλάσσια χωριά, ενώ στα πλεονεκτήματα είναι ότι στις περισσότερες παραλίες οι ξαπλώστρες και οι ομπρέλες είναι δωρεάν, με μία ελάχιστη κατανάλωση, όσο κοστίζει ένας καφές.

Τόσο γι’ αυτό όσο και για τα επόμενα Σαββατοκύριακα μπορεί κανείς να βρει κατάλυμα από 140 ευρώ σε δωμάτιο και από 300 ευρώ σε ξενοδοχείο, έτσι ώστε το τελικό κόστος να μην ξεπεράσει τα 350 ευρώ.

Δήμος Πολυγύρου

Είναι ο λιγότερο τουριστικός δήμος της Χαλκιδικής την καλοκαιρινή περίοδο, καθώς διαθέτει τη μικρότερη ακτογραμμή, από τις Καλύβες μέχρι τη Μεταμόρφωση. Παρόλα αυτά γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο υπάρχει διαθέσιμο μόνο ένα κατάλυμα all inclusive με τιμή στα 717 ευρώ. Για επόμενα διήμερα, πάντως, μπορεί κανείς να βρει δωμάτιο από 160 ευρώ και ξενοδοχείο από 340 ευρώ.

Με το κόστος της διατροφής να είναι σε συγκριτικά πιο χαμηλά επίπεδα, ιδιαίτερα στα ορεινά χωριά και τη βενζίνη μέχρι τον μακρινότερο προορισμό, τη Μεταμόρφωση, να μην ξεπερνά τα 32 ευρώ, η συνολική τιμή για το διήμερο μπορεί να κρατηθεί και κάτω από τα 350 ευρώ.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ