Πέμπτη 9 Απριλίου 2020
x

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: ΠΤΩΣΗ 0,79% ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΤΟΝΕΣ ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΕΙΣ

Συνεχίστηκε και σήμερα το πτωτικό σερί - Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 844,47 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών ήταν 70,59 εκατ. ευρώ.

Πτώση 0,79% κατέγραψε σήμερα ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, κλείνοντας στις 844,47 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ήταν 70,59 εκατ. ευρώ.

Μετά το χθεσινό sell off, η αγορά προσπάθησε να βρει ισορροπία σε ένα δυσμενές διεθνές κλίμα λόγω της εμπορικής κλιμάκωσης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Οι διεθνείς αγορές, μολονότι και σήμερα ξεκίνησαν πτωτικά, άρχισαν να ανακάμπτουν, μετά την απόφαση της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας να θέσει την ισοτιμία γουάν- αμερικανικού δολαρίου υψηλότερα από ότι ανέμεναν οι αναλυτές.

Η ελληνική αγορά έδειξε κάποια σημάδια σταθεροποίησης, όμως οι πωλητές που επικράτησαν είχαν σαν αποτέλσμα το πτωτικό κλείσιμο του Γενικού Δείκτη.

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, ο Σαράντης έκλεισε με απώλειες 4,53%, με την Εθνική να ακολουθεί με το δικό της -3,21% και κάτω από τα 2,30 ευρώ. Άνω του 2% ήταν οι απώλειες σε Alpha Bank, Eurobank, Λάμδα και Μυτιληναίο, ενώ άνω του 1% σε ΑΔΜΗΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχαλκο, ΟΠΑΠ, Motor Oil και ΓΕΚ Τέρνα.

Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Ελλάκτωρ, Titan, Jumbo και ΟΛΠ, ενώ ΕΧΑΕ και Cenergy έκλεισαν χωρίς μεταβολή. Στον αντίποδα, μικρά κέρδη σημείωσαν οι Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, Φουρλής, Coca Cola και Aegean, με τη ΔΕΗ να ολοκληρώνει στο +1,08% και την Πειραιώς στο +1,74%.

Στην αγορά ομολόγων καταγράφεται σταθεροποίηση με το 10ετές στο 2,05% ενώ στις 25 Ιουλίου σημειώθηκε το ιστορικό χαμηλό στο 1,938%. Η απόδοση του 5ετούς μειώνεται κατά 5 μονάδες βάσης, στο 1,1%.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ