Πέμπτη 26 Μαΐου 2022
x

ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ: ΔΕΝ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Ο Διευθυντής Ερευνών Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αστεροσκοπείου Αθηνών εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τη σεισμική δραστηριότητα στη Χαλκιδική.

Καθησυχαστικός για τη σεισμική δραστηριότητα που υπάρχει στο θαλάσσιο χώρο της Χαλκιδικής, μετά τον ισχυρό σεισμό 5,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε την Κυριακή (16/1) το μεσημέρι σε θαλάσσια περιοχή 23 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά του Αγίου Όρους, εμφανίστηκε ο Γεράσιμος Χουλιάρας, Διευθυντής Ερευνών Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αστεροσκοπείου Αθηνών, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ.

Ο κ. Χουλιάρας τόνισε ότι η σεισμική δραστηριότητα προέρχεται από το ρήγμα της Ανατολίας, το μεγαλύτερο ρήγμα στον κόσμο, και το οποίο έχει δώσει στο παρελθόν μεγάλους και καταστροφικούς σεισμούς. Ωστόσο, δεν θεωρείται μεγάλος σεισμός το 5,4R, ενώ παρατηρείται μια φθίνουσα πορεία.

Ερωτηθείς αν συνδέεται με το σεισμό 4,5R που έγινε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στη Ρόδο ο κ. Χουλιάρας τόνισε ότι είναι ανεξάρτητος από το 4,1R στη Χαλκιδική και δεν σχετίζονται.

Αναφορικά με το βουητό που ακούγεται τον τελευταίο ενάμιση μήνα στα Μετέωρα Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στον δρόμο Κηφισίας, ο κ. Χουλιάρας σημείωσε ότι έχει αναλάβει το Πανεπιστήμιο της πόλης να κάνει μελέτες και να δει αν πρόκειται για γεωλογικό φαινόμενο ή μηχανικό. Τόνισε ωστόσο ότι πρόκειται για κάτι τοπικό.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ