Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020
x

ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗΣ: ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα προγράμματα ήταν απαραίτητα αλλιώς η δημοσιονομική προσαρμογή θα ήταν βίαιη, η χρεοκοπία σίγουρη και η έξοδος από το ευρώ βέβαιη είπε ο αν. ΥΠΟΙΚ,

Μετά το τέλος του μνημονίου υπάρχει κίνδυνος να ξαναγυρίσουμε στις παλαιές συνήθειες, ανέφερε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Γιώργος Χουλιαράκης όπως μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Μιλώντας σε εκδήλωση που έγινε στο Ωδείο Αθηνών μετέφερε το μήνυμα ότι έχει υποχρέωση η κυβέρνηση να μην αλλάξει πολιτική μετά το τέλος του μνημονίου.

Όπως είπε μετά το τέλος του μνημονίου είναι ορατός ο κίνδυνος «να ξανακυλήσουμε στις παλιές μας συνήθειες».

«Δεν είναι μικρός ο κίνδυνος», πρόσθεσε ο κ. Χουλιαράκης, «ενός νέου δημοσιονομικού παραστρατήματος, ιδιαίτερα καθώς το 2019 είναι εκλογικό έτος».

Ο αναπληρωτής υπουργός, σε άλλη αποστροφή του, μιλώντας σε εκδήλωση, επισήμανε ότι τα προγράμματα ήταν απαραίτητα αλλιώς η δημοσιονομική προσαρμογή θα ήταν πιο βίαιη, η χρεοκοπία σίγουρη και η έξοδος από το ευρώ βέβαιη.

Ανέφερε πως οι τέσσερις μεγάλες προκλήσεις είναι η διατήρηση ενός θετικού οικονομικού κλίματος (ομαλή εκτέλεση προϋπολογισμού), η ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης καθώς και η παραμετροποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, τα οποία ωστόσο - όπως είπε - θα συμφωνηθούν μετά το σχηματισμό της γερμανικής κυβέρνησης.

Η τέταρτη πρόκληση σύμφωνα με τον κ. Χουλιαράκη είναι πως μετά το πρόγραμμα πρέπει να συμφωνηθεί ο μηχανισμός εποπτείας στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών εξαμήνων και κατά το παράδειγμα της Κύπρου και της Πορτογαλίας.

Σημείωσε όμως πως οι δυο αυτές χώρες δεν έχουν πρόβλημα χρέους, υπαινισσόμενος ότι η εποπτεία θα είναι ακόμα πιο στενή.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ