Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020
x

ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗΣ: ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στη Βουλή, δεσμεύτηκε ότι μεσοπρόθεσμα οι φορολογικοί συντελεστές θα μειωθούν.

Αναγνωρίζουμε ότι η φορολογική επιβάρυνση είναι μεγάλη και υποσχόμαστε ότι θα τη μειώσουμε, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, μιλώντας στη Βουλή.

«Η προσαρμογή έπρεπε να γίνει. Το θέμα είναι πώς γίνεται η προσαρμογή», συμπλήρωσε.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, δεσμεύτηκε ότι μεσοπρόθεσμα οι φορολογικοί συντελεστές θα μειωθούν. Όπως πρόσθεσε, αυτό αποτυπώνεται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής.

Ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι «η δημοσιονομική προσαρμογή ήταν αναγκαία, έχει κόστος γιατί σε υποχρεώνει να αυξήσεις τους φόρους, σε υποχρεώνει να αυξήσεις τις δαπάνες, δεν υπάρχουν θαύματα, δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Η διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., είναι η ταχύτητα προσαρμογής -η δικιά μας είναι πολύ πιο ήπια και κατά συνέπεια πιο αξιόπιστη- και η κατανομή του βάρους της προσαρμογής, με την προστασία όσο αυτό είναι δυνατό, και δυστυχώς δεν είναι όσο θα θέλαμε, των πιο ευάλωτων στρωμάτων».

Ο κ. Χουλιαράκης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί «στο μέτρο του δυνατού, να προστατεύσει τα πιο ευάλωτα κοινωνικά στρώματα». «Δημιουργούμε νέα εργαλεία κοινωνικής πολιτικής. Έχουμε το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, που με μεγάλη προσπάθεια καταφέραμε να χρηματοδοτήσουμε με 700 εκατομμύρια ευρώ», εξήγησε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ