Σάββατο 8 Αυγούστου 2020
x

ΧΩΡΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, ΧΗΜΕΙΑ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑΣ

Τραγική η κατάσταση με αρκετά λύκεια περιφερειακά του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης-Τι καταγγέλλουν οι γονείς.

Σοβαρές είναι οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό σε λύκεια στη Β' περιφέρεια της Θεσσαλονίκης παρά το γεγονός ότο έχουν περάσει έξι εβδομάδες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Προβλήματα αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν με ελλείψεις καθηγητών εννέα λύκεια και συγκεκριμένα τα ΓΕΛ Αδένδρου, Καλοχωρίου, Αγ. Γεωργίου (Ασπροβάλτα), Μαδύτου, Ρεντίνας (Σταυρός), Καλλινδοίων (Ζαγκλιβέρι), το 3ο Γυμνάσιο Λαγκαδά με Λυκειακές Τάξεις στο Κολχικό, καθώς και τα ΓΕΛ Σοχού  και 2ο ΓΕΛ Κουφαλίων.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ΓΕΛ Αγίου Γεωργίου στην Ασπροβάλτα , στο οποίο δεκάδες μαθητές, 18 εκ των οποίων στη Γ΄ τάξη, που ετοιμάζονται για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, δεν έχουν παρακολουθήσει ούτε μία ώρα βασικών  μαθημάτων, όπως είναι η Χημεία, τα Μαθηματικά και η Πληροφορική λόγω κενών σε καθηγητές.

Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας δεν προτίθεται να εγκρίνει τη λειτουργία τμημάτων Ομάδων Προσανατολισμού, μεταξύ άλλων και στο συγκεκριμένο ΓΕΛ. Παράλληλα, δεν  εγκρίνονται  από τη Διεύθυνση και νέες πιστώσεις για αναπληρωτές καθηγητές, με αποτέλεσμα τα  κενά διδασκαλίας να εντείνονται συνεχώς.

Οκτώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρώτη υπογράφουσα τη Δώρα Αυγέρη, βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης και αν. Τομεάρχη Μακεδονίας-Θράκης, με ερώτησή τους προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων ζητούν την  άμεση λήψη μέτρων ώστε να καλυφθούν τα κενά διδασκαλίας στα ΓΕΛ της ευρύτερης περιφέρειας του Νομού Θεσσαλονίκης, αλλά και την έγκριση της λειτουργίας των ολιγομελών τμημάτων Ομάδων Προσανατολισμού ώστε οι μαθητές να μπορούν να συμμετέχουν κανονικά στην εκπαιδευτική διαδικασία.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ