Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020
x

ΧΙΟΣ: ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ ΖΗΤΟΥΝ 26 ΤΟΥΡΚΟΙ-ΕΦΤΑΣΑΝ ΜΕ ΑΛΙΕΥΤΙΚΑ ΣΚΑΦΗ

Οι Τούρκοι, προκειμένου να μη γίνουν αντιληπτοί, χρησιμοποίησαν μικρά αλιευτικά σκάφη, στα οποία ύψωσαν την ελληνική σημαία.

Νωρίς, χθες, το απόγευμα 26 Τούρκοι πολίτες έφτασαν στη Χίο, ζητώντας πολιτικό άσυλο κσι δηλώνοντας πως διώκονται από την κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως αναφέρει το politischios.gr, οι Τούρκοι, προκειμένου να μη γίνουν αντιληπτοί, χρησιμοποίησαν μικρά αλιευτικά σκάφη, στα οποία ύψωσαν την ελληνική σημαία, με αποτέλεσμα να φθάσουν ανοιχτά της περιοχής της Αγίας Ερμιόνης, οπότε και έγιναν αντιληπτοί από σκάφη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου.

Μάλιστα, δύο από αυτούς, γνωρίζοντας τη διαδικασία, χρησιμοποίησαν τρυπάνι για να ανοίξουν τρύπες στα σκάφη για να προκληθεί ναυάγιο, με αποτέλεσμα να συλληφθούν λίγη ώρα αργότερα. Οι 24 από αυτούς, ανάμεσά τους και παιδιά, οδηγήθηκαν στη δομή καραντίνας στη Λευκωνιά και οι δύο στα κρατητήρια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου. Σε όλους επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 5.000 ευρώ και σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ