Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΜΕ ELDORADO ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

«Γίνονται διαπραγματεύσεις τώρα. Αυτό που είπαμε στην Eldorado Gold είναι ότι δεν θέλουμε να καθυστερήσουν», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ο Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο Reuters, ανέφερε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε συζητήσεις με την Eldorado Gold, με στόχο να εξασφαλιστούν υψηλότερα δικαιώματα χρήσης για τα εξορυκτικά σχέδια της καναδικής εταιρείας, όπως και νέες θέσεις εργασίας.

«Θέλουμε να προχωρήσουμε με μια σύμβαση η οποία από τη μία πλευρά θα στέλνει ένα φιλικό για τις επιχειρήσεις μήνυμα και από την άλλη πλευρά θα διασφαλίζει περισσότερες θέσεις εργασίας, περισσότερα δικαιώματα χρήσης και ξεκάθαρη περιβαλλοντική προστασία σε εναρμόνιση με τους ευρωπαϊκούς κανόνες» υποστήριξε ο υπουργός Περιβάλλοντος.

«Γίνονται διαπραγματεύσεις τώρα. Αυτό που είπαμε στην Eldorado Gold είναι ότι δεν θέλουμε να καθυστερήσουν αυτές οι διαπραγματεύσεις, αλλά αυτό εξαρτάται και από τις προτάσεις που θα παρουσιάσουν. Δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε μία συμφωνία με όποιο κόστος» συμπλήρωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Αναφορικά με τη ΔΕΠΑ, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι σύντομα θα τροποποιηθεί ο νόμος της προηγούμενης κυβέρνησης, προκειμένου να επιτραπεί η πώληση πλειοψηφικών μεριδίων τόσο στη λιανική δραστηριότητα της εταιρείας όσο και στο δίκτυο διανομής. «Έχουμε ενδείξεις ότι θα υπάρξει ισχυρό (επενδυτικό) ενδιαφέρον» είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ