Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021
x

ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Οι δαπάνες στήριξης της οικονομίας είναι απαραίτητες και υποστηρίζονται από την ΕΚΤ υπογράμμισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Eίναι αναγκαίο να ξοδέψουμε πολλά για τη στήριξη της οικονομίας στην παρούσα φάση, χωρίς να να σκεφτόμαστε τα ελλείμματα και το χρέος, υπογράμμισε ο κ. Γκίκας Χαρδούβελης, καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Πειραιά και μέλος του δ.σ. της Εθνικής Τράπεζας, μιλώντας στο ραδιόφωνο  της ΕΡΤ.

Ο κ. Χαρδούβελης είπε ότι εφόσον η πανδημία επιμένει πρέπει να συνεχιστεί για ένα διάστημα η σωστή οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται μέχρι τώρα, η οποία προβλέπει τη στήριξη της οικονομίας. «Δεν πρέπει να κάνουμε οικονομία τώρα, καλύτερα να ξοδέψουμε τώρα πολλά» ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι η πολιτική αυτή μπορεί να υποστηριχθεί αφού η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεχίζει να παρέχει άφθονη ρευστότητα την οποία έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τα κράτη μέλη.

Ο κ. Χαρδούβελης, που διετέλεσε υπουργός Οικονομικών το 2014, εξήγησε ότι η στήριξη είναι απαραίτητη για λόγους μακροοικονομικούς, καθώς πρέπει να διασωθεί το οικονομικό περιβάλλον, ώστε να αναπτυχθούν οι επιχειρήσεις και οι τράπεζες.

Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι η πανδημία επιταχύνει την ψηφιοποίηση της οικονομίας και είναι πολύ πιθανόν να οδηγήσει σε αύξηση της παραγωγικότητας ορισμένους κλάδους.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ