Κυριακή 18 Απριλίου 2021
x

ΧΑΝΙΑ: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΠΟΥ ΚΡΕΜΑΣΕ ΚΑΙ ΕΓΔΑΡΕ ΚΟΥΤΑΒΙΑ

Για πρώτη φορά στα χρονικά ακολουθήθηκε η εξέταση DNA για δολοφονία ζώου με τις αρχές να λειτουργούν σαν να πρόκειται για ανθρωποκτονία.

Στη σύλληψη του δράστη του φρικτού εγκλήματος στα Κεράμεια Χανίων εις βάρος δύο δεσποζόμενων κουταβιών προχώρησαν οι αρχές, οι οποίες για πρώτη φορά στα χρονικά ακολούθησαν εξέταση DNA για δολοφονία ζώου και λειτούργησαν σαν να πρόκειται για ανθρωποκτονία.

Με αφορμή την αδεσποτία του ποιμνίου του συνελήφθη σήμερα ο δράστης, κτηνοτρόφος στο επάγγελμα, ο οποίος τον Σεπτέμβριο κρέμασε και έγδαρε ζωντανά δύο δεσποζόμενα κουτάβια ενώ τους έβγαλε και ένα-ένα τα νύχια. Η εξέταση DNA για τη δολοφονία ζώου, πρακτική που εφαρμόζεται πρώτη φορά στη χώρα, καθυστέρησε και τη σύλληψή του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ήδη βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 60.000 ευρώ, ενώ ο δράστης φέρεται να είναι γνωστός στην περιοχή, οι φιλόζωοι τον είχαν υποδείξει από την πρώτη στιγμή και γενικότερα εκδηλώνει παραβατική συμπεριφορά.

Η υπόθεση, ωστόσο, θα εκδικαστεί ως πλημμέλημα καθώς η πράξη τελέστηκε πριν γίνει ο βασανισμός και η φόνευση ζώων κακούργημα με ποινή φυλάκισης μέχρι και 10 έτη.

Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Νατάσα Μπομπολάκη, που ζει στην Κρήτη δήλωσε στο skai.gr: «Θα θέλαμε όλη η φιλοζωική κοινότητα των Χανίων, της Κρήτης αλλά και της Ελλάδας να ευχαριστούμε θερμά την ασφάλεια και την αστυνομική διεύθυνση Χανίων γιατί όλη αυτή την περίοδο έδρασε σαν να πρόκειται για ανθρωποκτονία. Εξάλλου είχαν δηλώσει ότι γι αυτούς είναι θέμα τιμής να βρουν τον δολοφόνο που κρέμασε, έγδαρε και έβγαλε ένα-ένα τα νύχια στα δύο ανυπεράσπιστα κουτάβια. Είμαστε συνεχώς σε επικοινωνία μαζί τους. Θελουμε να ευχαριστήσουμε και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, ο όποιος με στοχευμένες εντολές συνέβαλε τα μέγιστα στην εύρεση του δράστη. Δυστυχώς, από όσο φαίνεται δεν θα εκδικαστεί ως κακούργημα γιατί η θανάτωση έγινε πριν 6 μήνες. Εμείς όμως θα παλέψουμε τουλάχιστον για μη ανασταλτικό χαρακτήρα της ποινής. Ο δράστης απειλεί ότι θα μας καταστρέψει και ιδιαίτερα εμένα».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ