Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022
x

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ΞΗΛΩΣΕ ΤΙΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΥΦΗ ΚΑΜΕΡΑ

Ο ιδιοκτήτης του καταλύματος που βρέθηκαν κρυφές κάμερες παρακολουθήσεις έφυγε κακήν κακώς από την Άφυτο μετά τις αποκαλύψεις.

Ακόμα και τις ταμπέλες του καταλύματος ξήλωσε ο ιδιοκτήτης του καταλύματος στην Άφυτο Χαλκιδικής, μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει στο χωριό, καθώς αποκαλύφθηκε ότι στα ενοικιαζόμενα δωμάτια είχαν τοποθετηθεί κρυφές κάμερες παρακολούθησης.

Το ζευγάρι που το ανακάλυψε προχώρησε σε καταγγελία, με τον ιδιοκτήτη να καταθέτει στις αρχές. Σύμφωνα με το newsit, ο ίδιος πλέον έχει φύγει από την περιοχή, έβγαλε τις πινακίδες που υποδεικνύουν τα ονόματα του καταλύματος και του καφέ που διατηρούσε και μένει μακριά από το χωριό.

Όλα αποκαλύφθηκαν στις 29 Σεπτεμβρίου, όταν ένα νεαρό ζευγάρι εντόπισε μία κάμερα που κατέγραφε παράνομα τις κινήσεις του μέσα στο δωμάτιο που είχε νοικιάσει για τις διακοπές του.

Ο 26χρονος αντελήφθη την ύπαρξη κάμερας όταν πήγε να φορτίσει το κινητό σε μία πρίζα απέναντι από το κρεβάτι τους, ενώ η 25χρονη κοπέλα εργαζόταν στο καφέ-μπαρ που διατηρούσε στην πλατεία του χωριού ο ιδιοκτήτης των ενοικιαζόμενων δωματίων.

Διαβάστε: Χαλκιδική: Πώς το ζευγάρι ανακάλυψε την κάμερα στο δωμάτιο - Υπάλληλος του ιδιοκτήτη η νεαρή

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, την προηγούμενη εβδομάδα ο ίδιος ο ιδιοκτήτης είχε προσφερθεί να παραχωρήσει το δωμάτιο στη νεαρή, προκειμένου να διαμείνει εκεί μαζί με τον σύντροφό της για να εξοικονομήσουν χρήματα.

Πάντως, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου στην κατάθεση που έδωσε στο αστυνομικό τμήμα Κασσάνδρας φέρεται να αρνήθηκε τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος πως είχε εγκαταστήσει το καταγραφικό-κάμερα για να ελέγχει τον χώρο ώστε να μην κλαπεί κάτι.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι Αστυνομικοί ανακαλύφθηκε πως μόνο στο συγκεκριμένο δωμάτιο είχαν καταγραφεί τουλάχιστον 10 ζευγάρια ακόμη, ενώ κάμερες υπήρχαν σε όλα δωμάτια του καταλύματος. Σε συνέχεια των ερευνών, αναμένεται η ανάλυση του υλικού από την ΕΛ.ΑΣ. για να εξακριβωθεί αν όντως απεικονίζει και άλλα ζευγάρια που είχαν καταλύσει εκεί τις προηγούμενες ημέρες από την καταγγελία.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αφύτου, Λεωνίδας Παπαβασιλείου, μιλώντας στο newsit.gr αναφέρει ότι «έκλεισαν όλα, το μαγαζί έκλεισε, τα δωμάτια έκλεισαν» ενώ μας λέει ότι ο ιδιοκτήτης των ενοικιαζόμενων δωματίων και του καφέ-μπαρ είναι από «μία από τις καλύτερες οικογένειες στο χωριό μας. Πέσαμε όλοι από τα σύννεφα, δεν το περίμενε κανένας και συνέχεια λέμε για ποιο λόγο γιατί έγινε. Υπήρχαν κάποιες κάμερες στα δωμάτια και παρακολουθούσε τα ζευγάρια. Και παρακολουθούσε και άτομα που ήταν στο εργασιακό του περιβάλλον. Δεν ξέρω αν υπήρχαν κάμερες σε όλα τα δωμάτια ή τα δωμάτια του προσωπικού. Κάποιοι τώρα θα μιλάνε για την Άφυτο με κακό», καταλήγει ο κ. Παπαβασιλείου.

Σύμφωνα τον κοινοτικό σύμβουλο, Θωμά Ζησόπουλο μετά το απίστευτο περιστατικό το προσωπικό του ξενοδοχείου και του καφέ αποχώρησαν από το μαγαζί. «Άκουσα ότι ήρθε η αστυνομία, τον πήρε για κάποια προανάκριση, έμεινε ελεύθερος, δούλεψε στο μαγαζί χθες και απ’ ό,τι μάθαμε, στη συνέχεια αποχώρησε το προσωπικό για λόγους ηθικής τάξεως. Πήρε έκταση στην τοπική κοινωνία» αναφέρει και συνεχίζει περιγράφοντας «εγώ άκουσα ότι ο φίλος της κοπέλας γνώριζε αυτά τα πράγματα, είχε σχέση με τα ηλεκτρονικά, και πάνω στο πολύμπριζο βρέθηκε μία μικρή κάμερα σε ψείρα. Το κατήγγειλαν στο Α.Τ. στο νομό Θεσσαλονίκης. Η κοπέλα πρόκειται για ένα πολύ καλό άτομο. Με τον ιδιοκτήτη ξέρω ότι πρέπει να δούλευε εκεί στο μαγαζί για ένα χρονικό διάστημα. Ακούγεται ότι και άλλα άτομα από το κατάστημα όταν χρειαστήκανε δωμάτιο, πήγανε εδώ. Τώρα αν καταγράφηκαν ή όχι δεν το ξέρω», ενώ καταλήγει στο ότι «ο ιδιοκτήτης είναι ένα παιδί -που όποιος και να τον δει- είναι ευγενικό και πρόσχαρο».

Καλά λόγια είπε και άλλος κάτοικος του χωριού για τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου και μας αναφέρει ότι στην είδηση του συμβάντος έπεσε από τα σύννεφα «είναι πολύ καλό παιδί, δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα πουθενά και σε κανέναν. Τέτοια εποχή τα ξενοδοχεία είναι κλειστά. Δεν ξέρω γιατί έκλεισε το καφέ-μπαρ, έκλεισε γι’ αυτό που έγινε ή επειδή είναι τέλος σεζόν. Είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει στο χωριό μας, έχει διχαστεί πολύ ο κόσμος στο χωριό, είναι όλοι στεναχωρημένοι».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ