Σάββατο 8 Αυγούστου 2020
x

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΞΕΝΙΑ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟΥΡΙ ΑΠΟ ΨΗΛΑ

Το ξενοδοχείο Ξενία, το οποίο έχει περάσει στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη δεσπόζει σε μία από τις πλέον αγαπημένες παραλίες στο Παλιούρι της Χαλκιδικής.

Τη μοναδική ομορφιά της παραλίας Ξενία στο Παλιούρι Χαλκιδικής αποτυπώνει σε ένα ξεχωριστό βίντεο με εικόνες από ψηλά ο χρήστης του Youtube «George Sal».

Το ξενοδοχείο που δεσπόζει σε μία από τις πλέον αγαπημένες παραλίες στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής παραμένει πάνω από 20 χρόνια κλειστό και οι εγκαταστάσεις του φθείρουν όλο και περισσότερο με τον χρόνο.

Tο ακίνητο έκτασης 320 στρεμμάτων περιήλθε στον ομογενή επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη από το ΤΑΙΠΕΔ τον Μάιο του 2014 έναντι 14 εκατ. για 99 χρόνια με σκοπό την τουριστική αξιοποίηση με την ανάπτυξη ενός οικιστικού συμπλέγματος υψηλού επιπέδου, με έμφαση στις εξοχικές κατοικίες και τις εγκαταστάσεις φιλοξενίας και αναψυχής.

Το επενδυτικό σχέδιο προϋπολογίζεται στα 80 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει ανάπτυξη ξενοδοχειακών υποδομών, μεταξύ των οποίων η ανακαίνιση και λειτουργία, έπειτα από περίπου 25 χρόνια απαξίωσης, του Ξενία Παλιουρίου. Περιλαμβάνει επίσης, κατασκευή παραθεριστικών κατοικιών, χώρους αναψυχής, μαρίνες κ.ο.κ.

Ωστόσο, η υλοποίηση της επένδυσης έχει ήδη αντιμετωπίσει καθυστερήσεις καθώς μεταξύ άλλων μεγάλο μέρος της έκτασης είναι δασική.


Δείτε το βίντεο:




A+
A-







ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ