Τρίτη 13 Απριλίου 2021
x

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2022 ΑΝΟΙΓΕΙ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ

Οι εργασίες του Σπηλαίου Πετραλώνων έχουν ενταχθεί στην συγχρηματοδοτούμενη πράξη «Ανάδειξη Σπηλαίου Πετραλώνων και αναβάθμιση των υποδομών του».

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι εργασίες στο σπήλαιο Πετραλώνων, παρά τις δυσκολίες που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας Μανώλης Καρράς σε πρόσφατη επικοινωνία του με τον Διευθυντή της Ενιαίας Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας Σπηλαιολογίας κ. Ντάρλα Ανδρέα, ενημερώθηκε ότι όλα βαίνουν ικανοποιητικά και θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, ώστε το σπήλαιο θα είναι έτοιμο, για να υποδεχθεί και πάλι το κοινό στις αρχές καλοκαιριού του 2022.
    
Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες του Σπηλαίου Πετραλώνων έχουν ενταχθεί στην συγχρηματοδοτούμενη πράξη «Ανάδειξη Σπηλαίου Πετραλώνων και αναβάθμιση των υποδομών του», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020». Θα πραγματοποιηθεί αντικατάσταση των διαδρόμων περιήγησης του Σπηλαίου, αντικατάσταση του ηλεκτροφωτισμού, καθώς και απομάκρυνση της «πράσινης ασθένειας» που είχε δημιουργηθεί σε τμήματα του σπηλαίου, ώστε να δοθεί στο κοινό ολοκληρωμένο και αντάξιο της επιστημονικής του αξίας.
    
«Βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία με τον κ. Ντάρλα και ενημερώνομαι για την πορεία των εργασιών. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην αρχαιολογική υπηρεσία κι είμαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που αξίζει σε ένα παγκόσμιας σημασίας και αξίας σπήλαιο. Είναι σημαντική η επαναλειτουργία του, καθώς αποτελεί πόλο έλξης τουριστών και στοιχείο τόνωσης της τοπικής οικονομίας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Μ. Καρράς.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ