Κυριακή 14 Αυγούστου 2022
x

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ΕΒΑΛΑΝ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ... ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ - ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟΙ (ΦΩΤΟ)

Στο Πευκοχώρι της Κασσάνδρας επιχειρηματίες της εστίασης φαίνεται πως ξεπερνούν κάθε όριο απλώνοντας τραπεζοκαθίσματα σε κάθε πιθανό σημείο.

Εξέδρες μέσα στη θάλασσα, πλατφόρμες μέσα στην άμμο, beach bar-κατασκηνώσεις και... παντού τραπεζοκαθίσματα.

Αυτή είναι μια εικόνα της καθημερινότητας στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής, όπου ορισμένοι επιχειρηματίες της εστίασης προσπαθούν να βγάλουν τα σπασμένα της πανδημίας εκμεταλλευόμενοι όχι απλά την παραλία, αλλά ακόμα και τη θάλασσα, δημιουργώντας αυτοσχέδιες πλατφόρμες.

«Είναι μια κατάσταση που χειροτερεύει χρόνο με τον χρόνο στο παραλιακό μέτωπο. Βάζουν τραπέζια παντού, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι γεμίζουν κιόλας από κόσμο. Τα περισσότερα είναι άδεια. Υπάρχει μια ψύχωση να εκμεταλλευθούν κάθε τετραγωνικό μέτρο, δημιουργώντας ωστόσο μια πολύ άσχημη εικόνα για την περιοχή», αναφέρει στην Voria.gr επιχειρηματίας της περιοχής για την κατάσταση που επικρατεί στον άκρως τουριστικό οικισμό της Κασσάνδρας Χαλκιδικής.

Η μικρής έκτασης αμμουδιά που παρατηρείται στην ακτογραμμή του Πευκοχωρίου σε συνδυασμό με τα αμέτρητα τραπεζοκαθίσματα δημιουργεί μια ασφυκτική εικόνα, ειδικά την περίοδο του Αυγούστου, που το τουριστικό ρεύμα βρίσκεται στην κορύφωσή του και οι παραθεριστές κάνουν την καθιερωμένη βόλτα στην παραλία.

Την ίδια ώρα, αυτοσχέδιες εξέδρες μέσα στη θάλασσα προσφέρουν μεν την εμπειρία του γεύματος μέσα στο κύμα, ωστόσο η παντελής έλλειψη αδειοδότησης τέτοιων κατασκευών δημιουργούν ερωτήματα για το κατά πόσο αυτές οι εξέδρες είναι ασφαλείς.

«Δεν θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών, αλλά σκεφτείτε τι μπορεί να συμβεί σε περίπτωση ατυχήματος», αναφέρει ο ίδιος επιχειρηματίας.

Δεμένα τα χέρια του δήμου

«Πρόκειται για ξεκάθαρα παράνομες ενέργειες», αναφέρει στη Voria.gr για τα όσα συμβαίνουν στο Πευκοχώρι η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά.

Ωστόσο για τα όσα συμβαίνουν στον συγκεκριμένο οικισμό, είναι δύσκολο να γίνει κάτι από πλευράς δήμου, καθώς η διαχείριση του αιγιαλού γίνεται αποκλειστικά από τις Κτηματικές Υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

Ο δήμος λειτουργεί απλά ως διαχειριστής για τις παραχωρήσεις αιγιαλού σε επιχειρηματίες που γίνονται μέσω δημοπρασιών.

«Κάποιοι ωστόσο δεν καταλαβαίνουν ότι πρέπει να παραμένουν στα όρια που προβλέπουν οι συμβάσεις παραχώρησης», τονίζει η κ. Χαλκιά.

Όπως εξηγεί η δήμαρχος Κασσάνδρας έχουν αποσταλεί σχετικά έγγραφα στην αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες πρόκειται να ξεκινήσουν έλεγχοι τις επόμενες μέρες για να διαπιστωθούν οι παραβάσεις.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ