Κυριακή 14 Αυγούστου 2022
x

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΙ ΟΜΠΡΕΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Συνεργεία του δήμου Κασσάνρας απομακρύνουν ομπρέλες που έχουν εγκατασταθεί παράνομα στην άμμο με κατασκευές από τσιμέντο.

Μεικτά συνεργεία ελέγχου του δήμου Κασσάνδρας οργώνουν τις παραλίες προκειμένου να εντοπίσουν και να απομακρύνουν ομπρέλες που έχουν εγκατασταθεί παράνομα στην άμμο με κατασκευές από τσιμέντο (πακτωμένες) ή δεμένες με αλυσίδες και άλλους τρόπους μόνιμης τοποθέτησης, καταπατώντας  εκτάσεις στις ακτές.

Τις προηγούμενες ημέρες συνεχίστηκαν οι έλεγχοι στις παραλίες της Χανιώτης και του Πολυχρόνου, όπου αναρτήθηκαν προειδοποιητικές ταμπέλες στις ομπρέλες που εντοπίστηκαν, οι οποίες προειδοποιούν τους ιδιοκτήτες ότι έχουν περιθώριο πέντε ημερών ώστε να απομακρύνουν τις ομπρέλες που αποτελούν βάσει νόμου(ΦΕΚ 1636'/Β'/2017 ), εστίες ρύπανσης του περιβάλλοντος.

Ήδη από τους προηγούμενους ελέγχους και μετά το πέρας του πενθημέρου από την προειδοποίηση, κατασχέθηκαν 20 ομπρέλες που ήταν τοποθετημένες σε τσιμεντένια κατασκευή και άλλες 15 που βρέθηκαν δεμένες με αλυσίδες στις παραλίες σε Σίβηρη και Αιγαιοπελαγίτικα.

Θα ακολουθήσει η εφαρμογή της κείμενη νομοθεσίας με επιβολή προστίμων για ρύπανση περιβάλλοντος και η απαίτηση καταβολής του κόστους μετακίνησης των ομπρελών που γίνεται από συνεργεία της υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου όπως προβλέπεται από την σχετική ΚΥΑ (11-05-2017).

Στο μεταξύ σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμοδίων υπηρεσιών του δήμου Κασσάνδρας, μετά τους πρώτους ελέγχους, διαπιστώθηκε η μείωση του φαινομένου της τοποθέτησης και εγκατάλειψης ομπρελών στις παραλίες και η συμμόρφωση με την τήρηση των κανόνων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ