Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022
x

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΧΑΝΙΩΤΗΣ

Ήπιες παρεμβάσεις πραγματοποιούνται στην παραλιακή ζώνη στον οικισμό της Χανιώτης, στη Χαλκιδική - Όλες οι εργασίες που εκτελούνται

Συνεχίζονται οι εργασίες ανάπλασης της παραλιακής ζώνης στον οικισμό Χανιώτης του δήμου Κασσάνδρας.

Στο πλαίσιο του έργου εκτελούνται ήπιες παρεμβάσεις που δεν αλλοιώνουν το φυσικό περιβάλλον:

- η υφιστάμενη φύτευση (τάπητας, δέντρα, θάμνοι) διατηρείται και βελτιώνεται με την προσθήκη νέων δέντρων και θάμνων

- κατάλληλος αστικός εξοπλισμός και φωτιστικών σωμάτων

- εξασφάλιση άνετης πρόσβασης ΑμεΑ προς κάθε κατεύθυνση

- υπαίθριοι χώροι στάσης – ανάπαυσης – θέασης προς τον Τορωναίο Κόλπο, ελεύθεροι χώροι κίνησης πεζών καθώς και χώρος για παιχνίδι των μικρών επισκεπτών του χώρου.

Το έργο χρηματοδοτείται από τον Άξονα Προτεραιότητας 1 (Α.Π.1) «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ 2019» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» 2019-2020 του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας / ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ με το ποσό των 236.924,00 € και από ιδίους πόρους του Δήμου Κασσάνδρας με το ποσό των 106.711,64 € και βαρύνει από τον K.A. 30-7322.005 τις πιστώσεις του προϋπολογισμού του έτους 2022.

«Πιστοί στις δεσμεύσεις μας προχωρήσαμε έγκαιρα στην υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στο Πράσινο Ταμείο και με ολικό Προϋπολογισμό 608.000,01€ πετύχαμε την έγκριση του έργου ώστε να υπογραφεί στη συνέχεια η σύμβαση με τον ανάδοχο. Υλοποιούμε σταδιακά τους στόχους που θέσαμε για αναβάθμιση των οικισμών του δήμου, μέσα από μικρές και μεγαλύτερες παρεμβάσεις με υψηλό αισθητικό περιεχόμενο και πρακτική κάλυψη των τοπικών αναγκών», ανέφερε σε δήλωσή της η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ