Κυριακή 11 Απριλίου 2021
x

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΜΑ

Η εφαρμογή των μέτρων που επιβάλλει ο ΕΟΔΥ για τις συγκεκριμένες διοργανώσεις ήταν ανέφικτη και η ακύρωση φάνταζε μονόδρομος.

Στην απόφαση για ακύρωση της φετινής Εμποροπανήγυρης του Αγίου Μάμαντος της Χαλκιδικής, οδηγήθηκαν τελικά ο δήμος Νέας Προποντίδας και η Διοίκηση της ΕΠΟΚΑΜ.

Όπως είχε αναφερθεί και σε ρεπορτάζ της Voria.gr, η εφαρμογή των μέτρων που επιβάλλει ο ΕΟΔΥ για τις συγκεκριμένες διοργανώσεις ήταν ανέφικτη και η ακύρωση φάνταζε μονόδρομος κάτι που ανακοινώθηκε και επίσημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 «Το πανηγύρι του Αγίου Μάμαντος έχει μακρόχρονη ιστορία, καθώς και ιδιαίτερη συναισθηματική, πολιτιστική και θρησκευτική αξία για όλους τους Χαλκιδικιώτες, και όχι μόνο. Η φήμη του φτάνει σε όλη την Ελλάδα και πλήθος εμπόρων κάθε χρόνο εκδηλώνουν ενδιαφέρον συμμετοχής. Αποτελεί αναμφίβολα τη χαρά των μικρών και μεγάλων.

Όμως αυτή η χρονιά δεν είναι σαν τις προηγούμενες. Η πανδημία έχει δημιουργήσει ιδιαιτερότητες και νέα δεδομένα. Προβληματιστήκαμε πολύ. Διαβάσαμε και ξαναδιαβάσαμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για τη λειτουργία των εμποροπανηγύρεων. Τα μέτρα είναι αυστηρά αλλά κρίνονται από τους ειδικούς επιβεβλημένα. Η εφαρμογή τους δε, σχεδόν ανέφικτη.

Πώς άραγε μπορείς να τηρήσεις τις αποστάσεις; Πώς άραγε μπορείς να προστατεύσεις τη δημόσια υγεία, καθώς χιλιάδες άνθρωποι θα θελήσουν να επισκεφτούν το πανηγύρι;

Η ευθύνη είναι τεράστια, τόση που δεν επιτρέπει συναισθηματισμούς και εξαιρέσεις. Έτσι, σήμερα με πόνο ψυχής αλλά και με υψηλό αίσθημα ευθύνης σας ανακοινώνουμε την απόφασή μας να μην πραγματοποιηθεί φέτος το πανηγύρι του Αγίου Μάμαντος. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας τον Σεπτέμβριο του 2021, για να ζήσουμε και πάλι όλοι μαζί το δικό μας πανηγύρι».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ