Παρασκευή 16 Απριλίου 2021
x

ΧΑΛΙΑΜΠΑΛΙΑΣ: ΟΥΡΑΓΟΣ ΣΤΑ «ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ» Ο ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο ιδρυτής του Φορέα Σκέψης Ενεργών Πολιτών αναφέρεται στην εφαρμογή σύγχρονων πρακτικών από τους πολίτες και τους φορείς σε σχέση με τα σκουπίδια.

Στο στάδιο σχεδιασμού των «πράσινων σημείων» βρίσκεται ακόμη ο δήμος Θεσσαλονίκης σε αντίθεση με άλλους δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας που έχουν υλοποιήσει αυτό το πρόγραμμα, προχωρώντας στην ανακύκλωση των ογκωδών αντικειμένων. Αυτό επισημαίνει ο Σάββας Χαλιαμπάλιας- ιδρυτής του Φορέα Σκέψης Ενεργών Πολιτών-  αναφορικά με την εφαρμογή σύγχρονων πρακτικών από τους πολίτες και τους φορείς σε σχέση με τα σκουπίδια.

«Τα «πράσινα σημεία» αποτελούν μια ανάγκη για τη διαβίωση μας αλλά και μία υποχρέωση των δήμων, ανά την Ελλάδα, που πρέπει να τα δημιουργήσουν στα διοικητικά τους όρια. Για αυτό το λόγο, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει χρηματοδοτήσει περισσότερους από 50 δήμους, διανέμοντας ευρωπαϊκά κονδύλια. Όμως, ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος της χώρας, βρίσκεται ακόμη στο στάδιο του σχεδιασμού, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχα από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο» αναφέρει ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος και υποψήφιος βουλευτής Θεσσαλονίκης.

«Έτσι είναι αδύνατη η ορθή διαχείριση και η ανακύκλωση των ογκωδών αντικειμένων (παλιά έπιπλα, στρώματα κ.α.) που απορρίπτουν οι πολίτες στους δρόμους, στα όρια του κεντρικού δήμου. Τα «πράσινα σημεία» θα λύσουν αυτό το πρόβλημα και θα βελτιώσουν την άσχημη εικόνα που αντικρίζουμε στην πόλη μας. Στη Θεσσαλονίκη, είναι αναγκαία η δημιουργία των κατάλληλων χώρων για τη συγκέντρωση αυτού του είδους των απορριμμάτων που μπορούν να ανακυκλωθούν» σημειώνει ο κ. Χαλιαμπάλιας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ