Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022
x

«ΧΑΛΑΣΕ» ΤΟΥ ΙΤΟΥΔΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ, ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕ Η ΤΣΣΚΑ

Ο ρωσικός σύλλογος δεν του χορήγησε τη σχετική άδεια κι έτσι Ιτούδης και ΕΟΚ άφησαν «ανοικτό παράθυρο» για μελλοντική συνεργασία

Δεν θα αναλάβει τελικά τα ηνία της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ των ανδρών ο Δημήτρης Ιτούδης. Ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας απάντησε θετικά στην πρόταση που του έγινε από την ελληνική ομοσπονδία, ωστόσο, ο ρωσικός σύλλογος δεν του χορήγησε τη σχετική άδεια κι έτσι οι δύο πλευρές άφησαν «ανοικτό παράθυρο» για μελλοντική συνεργασία.

Από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας ήταν γνωστή η συμφωνία ανάμεσα στον Έλληνα προπονητή και στον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο. Αυτό που απέμενε ήταν το καθοριστικό ραντεβού του Ιτούδη με τη διοίκηση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο τεχνικός των πρωταθλητών Ευρώπης συναντήθηκε σήμερα με τον «ισχυρό άνδρα» της «ομάδας του στρατού», Αντρέι Βατούτιν, με τον τελευταίο να του ανακοινώνει την απόφαση του συλλόγου να μη του επιτρέψει να εργαστεί παράλληλα και στη «γαλανόλευκη».

Ο ρωσικός σύλλογος θεώρησε ότι ο 47χρονος προπονητής θα έχανε πολύτιμο χρόνο από την φετινή καλοκαιρινή προετοιμασία και κατ΄ επέκταση από το πρόγραμμα της επόμενης περιόδου με την ΤΣΣΚΑ, οπότε αποφάσισε να βάλει «φρένο» στο ενδεχόμενο της «παράλληλης απασχόλησης».

Ο Δημήτρης Ιτούδης από την πλευρά του τοποθετήθηκε επίσημα για την υπόθεση κι αφού υπογράμμισε ότι από την πλευρά του υπήρχε μεγάλη θέληση για να συνεργαστεί με την ΕΟΚ, άφησε «ανοικτό παράθυρο» για να γίνει κάτι τέτοιο στο μέλλον.

«Υπήρξε τεράστια θέληση από την μεριά μου και από την πλευρά της ομοσπονδίας να αναλάβω αυτό το μεγάλο πρότζεκτ της Εθνικής Ομάδας. Θα ήταν πραγματική τιμή για εμένα να δουλέψω για την Εθνική ομάδα της χώρας μου και να την οδηγήσω σε επιτυχίες. Ωστόσο, ύστερα από συζητήσεις με την ομάδα μου και την ομοσπονδία, αντιληφθήκαμε πως ήταν πρακτικά αδύνατο με το υπάρχον πρόγραμμα να προσφέρω τις κατάλληλες υπηρεσίες τόσο στην ομάδα μου, όσο και στην Εθνική, από τη στιγμή που και οι δύο αξίζουν την προσοχή, για να φτάσουν στις επιτυχίες που οραματίζομαι. Έτσι, αποφασίσαμε πως θα ξαναδούμε το θέμα σε κάποια διαφορετική περίοδο.

Από την πλευρά μου, θα είμαι πάντα στη διάθεση της Εθνικής και ελπίζω πως το τάιμινγκ μελλοντικά θα είναι καλύτερο για να αρχίσουμε αυτή τη συνεργασία. Θέλω να ευχαριστήσω την ελληνική ομοσπονδία και τον κύριο Βασιλακόπουλο για την εμπιστοσύνη του και είμαι σίγουρος πως θα έχουμε την ευκαιρία να δουλέψουμε μαζί στο μέλλον. Μέχρι τότε, είμαι στη διάθεση της Εθνικής με όποιον άλλον τρόπο αποφασίσουν ότι μπορώ να βοηθήσω», ανέφερε χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ο Έλληνας προπονητής.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ