Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020
x

ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΣΑΒΒΙΔΗ - ΣΤΕΓΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ

Το ξέσπασμα της κρίσης του κορωνοϊού μεγάλωσε την απόσταση στις διαπραγματεύσεις για την πώληση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος στη Χαλκιδική

Άκαρπες ήταν τελικά οι συζητήσεις του ομίλου Σαββίδη με την οικογένεια Στέγγου για την εξαγορά των μετοχών της Πόρτο Καρράς ΑΕ, στην οποία ανήκει το ομώνυμο ξενοδοχειακό συγκρότημα στη Σιθωνία Χαλκιδικής.

Οι δύο πλευρές είχαν ξεκινήσει αποκλειστικές διαπραγματεύσεις από το φθινόπωρο του 2019 φθάνοντας κοντά σε συμφωνία η οποία ωστόσο δεν επετεύχθη λόγω διαφοράς στο ποσό που θα έκλεινε το deal. Παρότι η κρίση του κορωνοϊού δεν ήταν ο βασικός λόγος της εμπλοκής εκτιμάται ότι αποτέλεσε τη χαριστική βολή στις συζητήσεις.

Οι διαφορές προϋπήρχαν και επιβεβαιώθηκαν στην τελευταία προσφορά που κατέθεσε η πλευρά Σαββίδη και η οποία προφανώς ήταν προσαρμοσμένη στις έκτακτες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία.

Δεν αποκλείεται, πάντως, μετά το τέλος της κρίσης του κορωνοϊού οι δύο πλευρές να καθίσουν ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων διότι το Πόρτο Καρράς αποτελεί τον διακαή πόθο του Ιβάν Σαββίδη ο οποίος έχει έτοιμο ένα φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο για την αναβάθμιση του εμβληματικού ξενοδοχείου της Χαλκιδικής.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ