Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020
x

BREXIT: ΟΙ 27 ΤΗΣ ΕΕ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Τα περισσότερα κράτη - μέλη της ΕΕ τάσσονται υπέρ του συγκεκριμένου σεναρίου, εκτός από τη Γαλλία που ζητά την αποχώρηση μέσα σε 15 ημέρες.

Απόφαση σχετικά με αν θα δοθεί νέα παράταση στη διαδικασία του Brexit αναμένεται να λάβουν σήμερα οι κυβερνήσεις των 27 χωρών- ωστόσο, αν και σε γενικές γραμμές συμφωνούν στο θέμα της παράτασης, εξακολουθούν να υφίστανται διαφωνίες σχετικά με τη διάρκειά της, με τη Γαλλία φαίνεται να παρουσιάζει ιδιαίτερη αντίσταση.

Συγκεκριμένα, τα 27 κράτη μέλη υποστηρίζουν κατ' αρχήν μια παράταση του Brexit πέραν της 31ης Οκτωβρίου και σύμφωνα με το BBC αναμένεται να αποφασίσουν τρίμηνη αναβολή της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου του 2020 δηλαδή.

Τα περισσότερα κράτη - μέλη της ΕΕ τάσσονται υπέρ του συγκεκριμένου σεναρίου, εκτός από τη Γαλλία που φαίνεται να έχει στυλώσει τα πόδια και ζητά την αποχώρηση της Βρετανίας μέσα σε 15 ημέρες.

Όπως αναφέρεται στο BBC, ενδέχεται να υπάρξει και έκτακτη ευρωπαϊκή Σύνοδος τη Δευτέρα μέσα από την οποία θα συναφθεί συμφωνία για την παράταση.

Ο Τουσκ πρότεινε στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης να δεχθούν μια νέα, την τρίτη, αναβολή του Brexit, αυτή τη φορά έως τις 31 Ιανουαρίου, έπειτα από το αποτέλεσμα των ψηφοφοριών στη Βουλή των Κοινοτήτων, που μπορεί να οδηγήσει στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ