Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022
x

BLOOMBERG: Ο ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΟΥ TWITTER ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΤΙΜΗ

Οι μετοχές του Twitter κατέγραψαν άλμα 12,7% στα 47,93 δολάρια με φόντο το δημοσίευμα του Bloomberg - Δεν έχει σχολιάσει η πλευρά του Μασκ.

Πρόταση για αγορά του Twitter βάσει της αρχικής του προσφοράς (54,2 δολάρια ανά μετοχή) φέρεται να κατέθεσε ο Έλον Μασκ, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, το οποίο επικαλείται άτομα με γνώση του ζητήματος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Μασκ απέστειλε την πρότασή του μέσω επιστολής.

Οι μετοχές του Twitter κατέγραψαν άλμα 12,7% στα 47,93 δολάρια με φόντο το δημοσίευμα του Bloomberg, ενώ η Tesla, της οποίας ηγείται ο Μασκ, υποχώρησε κατά περίπου 3%.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποιο επίσημο σχόλιο από την πλευρά του Μασκ ή από το Twitter, σύμφωνα με το Reuters.

Μασκ και Twitter έχουν οδηγηθεί σε δικαστική αντιπαράθεση, με την πλατφόρμα να υποστηρίζει ότι ο μεγιστάνας παραβίασε τη συμφωνία εξαγοράς.

Η μήνυση που είχε καταθέσει το Twitter είχε στόχο να εξαναγκάσει τον Έλον Μασκ να τηρήσει τη δέσμευσή του για την εξαγορά της πλατφόρμας έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων (54,2 δολ. ανά μετοχή).

Η πλευρά του Μασκ υποστήριζε ότι το Twitter κωλυσιεργούσε και δεν έδινε τις πληροφορίες που ζητούσε ο επιχειρηματίας αναφορικά με το πώς υπολογίζει τον αριθμό των πλαστών λογαριασμών.

Ο Μασκ είχε συμφωνήσει τον Απρίλιο να αγοράσει το Twitter αντί 44 δισ. δολ., αλλά λίγες εβδομάδες αργότερα υποστήριξε ότι ο αριθμός των λογαριασμών bot ήταν πολύ μεγαλύτερος από την εκτίμηση της εταιρείας για λιγότερο από το 5% των χρηστών.

Η μήνυση του Twitter αναμενόταν να εκδικαστεί στις 17 Οκτωβρίου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ