Σάββατο 11 Ιουλίου 2020
x

ΟΜΙΛΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗ: ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ

Η εξαγορά του Πόρτο Καρράς σηματοδοτεί την περαιτέρω ενίσχυση του επενδυτικού προσανατολισμού του ομίλου στον δυναμικό κλάδο του ελληνικού τουρισμού.

Η ολιστική αναβάθμιση των υπαρχουσών υποδομών και η ανάπτυξη νέων στο Πόρτο Καρράς είναι ο στόχος της Belterra Investments Ltd, της εταιρείας συμφερόντων της οικογένειας Σαββίδη που εξαγόρασε το εμβληματικό τουριστικό συγκρότημα όπως έγινε σήμερα γνωστό.

Διαβάστε ακόμα: Επιβεβαίωση Voria-Στον Σαββίδη το Πόρτο Καρράς-Στα 205 εκατ. το deal

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, στόχος είναι πλέον «το εμβληματικό Πόρτο Καρράς να επανατοποθετηθεί ως ένας μοναδικός προορισμός υψηλών προδιαγραφών στην εγχώρια και διεθνή αγορά».

Μάλιστα επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη επένδυση στο χώρο της διαχείρισης και ανάπτυξης πολυτελών και πολυθεματικών ξενοδοχειακών τουριστικών προορισμών σηματοδοτεί συγχρόνως και την περαιτέρω ενίσχυση του επενδυτικού προσανατολισμού της εταιρείας στον δυναμικό κλάδο του ελληνικού Τουρισμού.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η Belterra εξαγόρασε έναντι του κατ’ αρχήν συνολικού τιμήματος των 205 εκατ. ευρώ τις μετοχές της εταιρείας Πόρτο Καρράς ΑΕ και των συνδεδεμένων εταιρειών και περιουσιακών στοιχείων που συνδέονται με τη λειτουργία του τουριστικού συγκροτήματος «Πόρτο Καρράς», στην περιοχή της Σιθωνίας Χαλκιδικής, από τον όμιλο «Τεχνική Ολυμπιακή» και των συνδεδεμένων εταιρειών των βασικών της μετόχων.

Το συγκρότημα καταλαμβάνει έκταση 17.630 στρεμμάτων και αποτελείται από τα ξενοδοχεία «Μελίτων» και «Σιθωνία», τις Βίλες «Γαλήνη» και «Καλύβα», τη μεγαλύτερη ιδιωτική μαρίνα στη Βόρεια Ελλάδα και από τις μεγαλύτερες στα Βαλκάνια, το οινοποιείο, τις αθλητικές εγκαταστάσεις γκολφ, καλαθοσφαίρισης, ποδοσφαίρου,ιππασίας, τέννις, ποδηλασίας, αναρρίχησης, θαλασσίων sports, το μεγαλύτερο κέντρο spa-θαλασσοθεραπείας της νοτιοανατολικής Ευρώπης και το καζίνο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ