Κυριακή 29 Μαρτίου 2020
x

BCL: ΜΕ ΒΟΝΝΗ Η ΑΕΚ, ΜΕ ΧΑΠΟΕΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (VIDEO)

Η «Ένωση» θα βρει στο δρόμο της προς τα προημιτελικά τους Γερμανούς ενώ αντίστοιχα οι «Πρίγκιπες της Δυτικής Όχθης» θα αντιμετωπίσουν τους Ισραηλινούς

Μετά τη διενέργεια της διαδικασίας της κλήρωσης για τα play-off της φάσης των «16» του Champions League, οι δύο ελληνικές ομάδες που συνεχίζουν στη διοργάνωση, ΑΕΚ και Περιστέρι, έμαθαν τις αντιπάλους τους στη σειρά «best of 3».

Η κυπελλούχος Ελλάδος, «Ένωση» θα βρει στο δρόμο της προς τα προημιτελικά τη γερμανική Βόννη. Από το Ισραήλ και την Ιερουσαλήμ κόντρα στη Χαποέλ περνά η πρόκριση στους «8» για τους «Πρίγκιπες της Δυτικής Όχθης».

Η ΑΕΚ θα δώσει το πρώτο παιχνίδι εντός έδρας στο ΟΑΚΑ, όπως και το τρίτο, εφόσον χρειαστεί, καθώς τερμάτισαν στη 2η θέση του 2ου ομίλου στην κανονική περίοδο. Από την Ιερουσαλήμ θα αρχίσει την προσπάθεια το Περιστέρι, αφού ήταν 4ο στον 3ο όμιλο στη φάση των ομίλων.

Το σύστημα διεξαγωγής έχει ως εξής: Οι 16 ομάδες θα συμμετέχουν σε σειρές «best-of-3» και οι 8 νικήτριες των ζευγαριών θα προκριθούν στα προημιτελικά. Η φάση των «16» θα ξεκινήσει στις 3 Μαρτίου 2020 και θα ολοκληρωθεί, το αργότερο, στις 18 Μαρτίου 2020.

Οι ομάδες που τερμάτισαν στην 1η (pot 1) και 2η (pot 2) θέση των ομίλων της κανονικής περιόδου θα έχουν το πλεονέκτημα παίζοντας το πρώτο και το ενδεχόμενο τρίτο παιχνίδι εντός έδρας. Οι ομάδες που τερμάτισαν στην 3η (pot 3) και 4η (pot 4) θέση των ομίλων της κανονικής περιόδου θα έχουν το μειονέκτημα και θα παίξουν το δεύτερο παιχνίδι εντός έδρας.

Αναφορικά στα προημιτελικά, οι 8 ομάδες θα συμμετέχουν σε σειρές «best-of-3» και οι 4 νικήτριες των ζευγαριών θα προκριθούν στο final four. Η φάση των προημιτελικών θα ξεκινήσει στις 24 Μαρτίου 2020 και θα ολοκληρωθεί, το αργότερο, στις 8 Απριλίου 2020.

Οι νικητές των ζευγαρών 1-4 της φάσης των 16 (pot 1 vs pot 4) θα έχουν πλεονέκτημα έδρας και θα παίξουν το πρώτο και το τρίτο ματς εντός έδρας. Οι νικητές των ζευγαριών 5-8 της φάσης των «16» (pot 2 vs pot 3) θα έχουν μειονέκτημα έδρας και θα παίξουν το δεύτερο παιχνίδι εντός έδρας.

Οι τέσσερις ομάδες που θα περάσουν και από τη φάση των Προημιτελικών θα συναντηθούν στο final 4 το διάστημα 1-3 Μαΐου 2020. Η έδρα του final four θα ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωση τον προημιτελικών, στις αρχές του Απριλίου. Μία ακόμη κλήρωση θα βγάλει τα ζευγάρια των ημιτελικών και θα πραγματοποιηθεί στην έδρα διεξαγωγής του final four την εβδομάδα μετά την ανακοίνωση.

Τα ζευγάρια της φάσης των «16» έχουν ως εξής (η ομάδα που αναγράφεται δεύτερη θα παίξει το δεύτερο ματς στην έδρα της):

ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ) - Τέλεκομ Βόννης (Γερμανία)

Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ) - Περιστέρι (ΕΛΛΑΔΑ)

Σαραγόσα (Ισπανία) - Λιετκαμπέλις (Λιθουανία)

Νίμπουρκ (Τσεχία) - Μπαντίρμα (Τουρκία)

Τουρκ Τέλεκομ (Τουρκία) - Μπεσίκτας (Τουρκία)

Σάσαρι (Ιταλία) - Μπούργος (Ισπανία)

Ντιζόν (Γαλλία) - Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία)

Τενερίφη (Ισπανία) - Οστάνδη (Βέλγιο)

Οι διασταυρώσεις στα προημιτελικά:

Σαραγόσα ή Λιετκαμπέλις - Τενερίφη ή Οστάνδη

Νίμπουρκ ή Μπαντίρμα - ΑΕΚ ή Βόννη

Τουρκ Τέλεκομ ή Μπεσικτάς - Ντιζόν ή Νίζνι

Χάποελ Ιερουσαλήμ ή Περιστέρι - Σάσαρι ή Μπούργος
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ