Κυριακή 29 Μαΐου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΑΥΡΙΟ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Άρχισε από σήμερα η απομάκρυνση των λαμαρινών. Αύριο παραδίδεται και η πλατεία στο εργοτάξιο του μετρό στην Αγίας Σοφίας.

Άρχισε από το πρωί η μετατροπή της πλατείας Ελευθερίας σε πάρκινγκ, εργασία, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι αύριο, ώστε να αρχίσει εκ νέου η χρήση της ως χώρου στάθμευσης.

Από νωρίς συνεργεία του δήμου μάζευαν τις λαμαρίνες και διαμόρφωναν τον χώρο, προκαλώντας μάλιστα και μποτιλιάρισμα στην οδό Κουντουριώτη και στην αρχή της Λεωφόρου Νίκης. Τα συνεργεία φυτεύουν επίσης δένδρα και θάμνους, προχώρησαν σε κλαδέματα και δημιουργούν παρτέρια.

Το ανοιχτό δημοτικό πάρκινγκ θα αρχίσει να λειτουργεί από αύριο Πέμπτη, με χρέωση βάσει του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης "Thesi".

Η μετατροπή εκ νέου της πλατείας σε πάρκινγκ έχει προκαλέσει συζητήσεις και αντιπαραθέσεις στην πόλη, δεδομένου ότι πηγαίνει πίσω η ανάπλαση της πλατείας (με την πρόβλεψη του υπόγειου χώρου στάθμευσης, όπως την έχει σχεδιάσει η δημοτική αρχή), από την άλλη όμως φεύγουν οι λαμαρίνες και δίνονται συνολικά 135 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων, που εντάσσονται στο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, με το σχετικό αντίτιμο. Η προσθήκη των 135 θέσεων, σύμφωνα με τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, θα απελευθερώσει ισάριθμες θέσεις στους δρόμους του κέντρου της πόλης, οι οποίες θα διαγραμμιστούν με μπλε σήμανση, ώστε να αποδοθούν για χρήση στους κατοίκους.

Επίσης αύριο, η Αττικό Μετρό παραδίδει και την πλατεία στην οδό Αγίας Σοφίας, κάτω από την Εγνατία, που απελευθερώθηκε από το εργοτάξιο για την κατασκευή του σταθμού του μετρό.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ