Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020
x

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ Η «ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ»

Οι δύο υποψηφιότητες εστάλησαν με επιστολή προς τη διαπαραταξιακή επιτροπή που εξετάζει τη δυνατότητα προγραμματικής σύγκλισης

Με δύο δικές της υποψηφιότητες προσέρχεται στη συζήτηση με τις υπόλοιπες παρατάξεις και Κινήσεις της κεντροαριστεράς η "Κίνηση των Πέντε" δημοτικών συμβούλων. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κίνησης η πρότασή της αφορά τις υποψηφιότητες του πρώην προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτη Αβραμόπουλου και του πρώην αντιδημάρχου Ανδρέα Κουράκη.

Οι δύο υποψηφιότητες εστάλησαν με επιστολή προς τη διαπαραταξιακή επιτροπή που εξετάζει τη δυνατότητα προγραμματικής σύγκλισης και ανάδειξης κοινού υποψηφίου δημάρχου η οποία πρόκειται να συνεδριάσει εκ νέου στις 28 Δεκεμβρίου.

Στην επιστολή της η "Κίνηση των Πέντε" αναφέρει τα εξής:

Αγαπητοί φίλοι,

Η «ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ» Δημοτικών Συμβούλων, συμμετέχει στην συλλογική προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη για την προγραμματική σύγκλιση και την ανάδειξη ενός κοινού υποψηφίου που θα ενώσει και θα φέρει ένα νικηφόρο αποτέλεσμα με προοδευτικό πρόσημο στις επικείμενες Δημοτικές εκλογές, επικεφαλής μιας ευρύτερης ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ.

Με ανησυχία παρατηρούμε ότι, παρά τις ρητορικές διαβεβαιώσεις για την αναγκαιότητα των ευρύτερων συγκλίσεων, που επιβάλλονται και από το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από τις 06.12.2018 που πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύσκεψη μέχρι σήμερα, έχουν αναδειχθεί τουλάχιστον 5 υποψηφιότητες από αντίστοιχες Δημοτικές παρατάξεις, που διεκδικούν να γίνουν Δήμαρχοι της Πόλης.

Είναι φανερό σε όλους ότι ο κατακερματισμός και η πολυδιάσπαση που ευνοούνται από το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην οπισθοδρόμηση της Πόλης σε ένα συντηρητικό και φοβικό παρελθόν που αφήσαμε πίσω μας μετά τις εκλογές του 2010.

Αγαπητοί φίλοι,

Η ΟΜΑΔΑ μας, με αίσθημα ευθύνης και σοβαρότητας που επιβάλλουν οι περιστάσεις, προτείνει τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ και τον ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΥΡΑΚΗ να συμβάλλουν με την προσωπικότητα τις ικανότητες και την εμπειρία τους, στην ενωτική προσπάθεια για την επιλογή του πρώτου μεταξύ ίσων που θα εκφράσει τα οράματα και τις προσδοκίες των συμπολιτών μας και θα φέρει το νικηφόρο αποτέλεσμα που όλοι μας επιδιώκουμε.

Δηλώνουμε επίσης ότι, σε περίπτωση που η ενωτική αυτή προσπάθεια δεν προχωρήσει, πράγμα που απευχόμαστε, θα επανακαθορίσουμε τη στάση μας.
Θεσσαλονίκη 21.12.2018

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΒΑΡΛΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΟΝΙΚΑ ΑΙΒΑΖΟΓΛΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ»
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ