Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020
x

ΑΥΓΕΡΗ: Η ΝΔ ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΟΡΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Κυβερνητικές μεθοδεύσεις με τα αρχαία στον σταθμό Βενιζέλου που δίνουν χρόνο στην κυβέρνηση να διευθετήσει ιδιωτικοποίηση βλέπει η κ. Αυγέρη.

Για μια δυσάρεστη έκπληξη από πλευράς της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη κάνει λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη με αφορμή τη σημερινή παρουσία Καραμανλή, τονίζοντας ότι ανοίγει  «διάπλατα την πόρτα για την ιδιωτικοποίηση του Μετρό της Θεσσαλονίκης».

«Οι σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, δεν αφήνουν περιθώριο παρερμηνειών για τις προθέσεις της κυβέρνησης. Η προαναγγελία διαγωνιστικής διαδικασίας για τον φορέα υλοποίησης του έργου στρώνει το έδαφος για την είσοδο ιδιωτικών συμφερόντων στο Μετρό, όταν κι εφόσον αυτό λειτουργήσει. Αν πιστέψουμε τον Υπουργό Υποδομών, η διαγωνιστική διαδικασία θα ολοκληρωθεί μετά από διάστημα τουλάχιστον δυόμισι ετών. Φαίνεται πως η ανατροπή του χρονοδιαγράμματος και οι μεγάλες καθυστερήσεις που προκαλούν οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις με τα αρχαία στον σταθμό Βενιζέλου, δίνουν τον απαραίτητο χρόνο στην κυβέρνηση προκειμένου να διευθετήσει αυτό που πραγματικά την ενδιαφέρει: την ιδιωτικοποίηση του μεγαλύτερου δημοσίου έργου στην ιστορία της Θεσσαλονίκης», αναφέρει η κ. Αυγέρη.

Μάλιστα υπογραμμίζει πως ενώ το Μετρό επιστρέφει στις εποχές της περιβόητης τρύπας, ο πολύπαθος ΟΑΣΘ επανέρχεται στις εποχές της μαύρης τρύπας!

«Χωρίς Μετρό σε λειτουργία τα επόμενα χρόνια, η κυβέρνηση υπόσχεται τα πάντα για τον ΟΑΣΘ και τίποτα. Οι δημόσιες συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης δεν μπορούν να αναβαθμιστούν με αποσπασματικές παρεμβάσεις αμφίβολης αποτελεσματικότητας, χωρίς ένα συνεκτικό, ολοκληρωμένο σχέδιο με διαφάνεια, δημόσιο έλεγχο και λογοδοσία».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ λέει πως τον χρόνο που ζήτησε η κυβέρνηση και πήρε από τους πολίτες με το ξέσπασμα της πανδημίας, είναι ξεκάθαρο πια ότι τον ξοδεύει για την επικοινωνιακή προβολή της και την εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων που τη στηρίζουν.

«Το ταξίδι του κ. Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη είναι για να στρώσει το χαλί αύριο στον Πρωθυπουργό και μεθαύριο στα ιδιωτικά συμφέροντα!», υπογραμμίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ θεωρεί ότι δεν υποχρεούται να λογοδοτεί. Δεν συζητά με τη μειοψηφία, δεν διαβουλεύεται. Τα σχέδια της ΝΔ για τη Θεσσαλονίκη δεν διαφέρουν από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τους Θεσσαλονικείς εν μέσω πανδημίας. Οι πολίτες έδωσαν περίσσευμα χρόνου και υπομονής, ώστε να προετοιμαστεί καλύτερα η χώρα για την επόμενη μέρα. Σήμερα συνειδητοποιούν ότι οδηγούνται σε νέες θυσίες χωρίς αντίκρισμα», καταλήγει η Δώρα Αυγέρη.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ